Usta gazeteci Tanju Cılızoğlu vefat etti!

Türk basınının güçlü ve usta kalemlerinden biri olan Tanju Cılızoğlu vefat etti. Uzun yıllardır Kocaeli’de yaşayan ve Değişim 41 gazetesini çıkaran Cılızoğlu, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede amansız hastalığa yenik düştü.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2021 22:34 GÜNCELLEME 23.01.2021 22:34 GÜNCEL
Usta gazeteci Tanju Cılızoğlu vefat etti!
Usta gazeteci Tanju Cılızoğlu vefat etti!

Kocaeli ve Türk basınının usta isimlerinden biri olan Tanju Cılızoğlu vefat etti. Pandemi sürecinde beyin fonksiyonlarını yitirmesine yol açan ve tedavisi olmayan amansız bir hastalığa yakalanan 86 yaşındaki Cılızoğlu,bir süredir Ankara'da tedavi görüyordu. Tedavi sürecinde yakalandığı Covid-19'u da yenen Cılızoğlu, hastanede tedavisi devam ederken, yakalanmış olduğu amansız hastalığa yenik düştü.

Cılızoğlu’nun cenazesi vasiyeti üzerine 25 Ocak Pazartesi günü Nevşehir Hacı Bektaş’a defnedilecek.

TANJU CILIZOĞLU KİMDİR

1936 yılında Sivas'ta doğdu. İstanbul Vefa Lisesi'nden mezun oldu. 1956 yılında Vatan gazetesinde başladığı gazeteciliğini muhabir, yazar ve yazı işleri müdürü olarak Şehir, Hergün, Yeni İstanbul gibi gazetelerde sürdürdü. İlk yazılarını Onüç dergisinde yazdı. Tiyatro dergisi çıkardı. 12 Mart dönemindeki gözaltı günlerini Balyoz adlı kitapta anlattı. 1991 yılında Tüpraş Basın danışmanlığı görevine getirilen Cılızoğlu, Gamze Hanım ile evlenerek Kocaeli'ne yerleşti. Yerel gazetelerde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Tanju Cılızoğlu 2004'ten bu yana sahibi olduğu Değişim 41 gazetesini çıkarıyordu.

Tanju Cılızoğlu, sinema ve dizi oyuncusu Işıl Yücesoy’la olan evliliğinden Meneviş , Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinden Doçent Gamze Cılızoğlu ile olan evliliğinden olan Dilara isimli iki kız babasıdır.

EZBER BOZAN KİTAPLAR YAZDI

Birçok dergide ve gazetede yazan Tanju Cılızoğlu çok sayıda kitabın editörlüğünü yaptığı gibi 65 yıllık meslek hayatına birçok eser de sığdırdı. Tanju Cılızoğlu'nun basılan kitapları şöyle: Hoşt Amerika (1968), Memleketimden Hikayeler (1972), Balyoz (1974), Ahmet'in Gemileri (1978), Kırık politika/Anılarla Kamil Kırıkoğlu (1987), Zincirbozan'dan Bugüne Demokrasi Mücadelesinde/ Demirel (1988), Anılarım/İhsan Sabri Çağlayangil (1990), Çağlayangil'in anıları- Kader Bizi Una Değil Üne İtti (2007), Güzel Yaşadım (2016), Kamil Kırıkoğlu İnönü ve Ecevit'i Anlatıyor (2017) ve 12 Mart'ın "Balyoz"u (2020).

 

YORUMLAR 2
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanin cennet olsun.
    Cevapla
  • Murti 2 yıl önce Şikayet Et
    tam bir islam düşmanıydı.ebu cehilin torunu.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR