Son dakika! İstanbul'da önce yağmur sonra kar! Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Son dakika haberi: Yurt genelinde mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar düşecek, sağanak yağış birçok bölgede yerini kara bırakacak. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıklar 10 derece birden azalacak. Hafta sonuna kadar yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin paylaştığı verilerle İstanbul'da kar yağışı ihtimali başta olmak üzere il il 5 günlük hava durumunu derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2021 15:16 GÜNCELLEME 25.01.2021 15:17 GÜNCEL
Son dakika! İstanbul'da önce yağmur sonra kar! Sıcaklık 10 derece birden düşecek
Son dakika! İstanbul'da önce yağmur sonra kar! Sıcaklık 10 derece birden düşecek

Son dakika haberi: Geçtiğimiz hafta yurt genelinde etkili olan karla karışık yağmur ve kar yağışı yerini güneşli havaya bırakmıştı. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar bu hafta içinde yeniden düşecek. Bugün iç ve batı kesimlerde etkili olan sağanak yağış yerini kara bırakacak. Perşembe günü yurdun büyük kesiminde sağanak yağış ve kar yağışı görülecek. Yağışlar hafta sonu da devam edecek. 

İSTANBUL KIPKIRMIZI: YÜZDE 80'E DAYANDI! dayandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer verilen tahminlere göre İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda ilde beklenen kar, Marmara'nın batısı, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yağacak. 

Meteoroloji'nin uyarılarından sonra İstanbul'da hangi gün kar yağacak, Ankara'da kar yağışı olacak mı soruları yeniden gündeme geldi. Önümüzdeki 5 gün boyunca il il hava durumu ve kar yağışı beklenen bölgeleri haberimizde derledik. 

26 OCAK SALI HAVA DURUMU

26 Ocak Salı günü (yarın) yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde devam edecek. İstanbul 15, Ankara 11, İzmir 18 derece olacak. Üç büyükşehirde de sağanak yağış görülecek. Yağışlar Marmara ve Akdeniz'in batısında kuvvetli olacak. Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde ise aralıklarla kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 

26 Ocak, Salı

27 OCAK ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

27 Ocak Çarşamba günü Marmara'nın batısı, iç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde sağanak yağış yerini kar yağışını bırakacak. Özellikle Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de kar yağışının kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul'da sıcaklık bir günde 15'ten 5 dereceye düşecek, karla karışık yağmur yağacak. Ankara 10 sağanak yağışlı, İzmir de 12 derece kuvvetli sağanak yağışlı olacak. Marmara'nın batısı, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde diğer illerde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. 

27 Ocak, Çarşamba

28 OCAK PERŞEMBE HAVA DURUMU

28 Ocak Perşembe günü kar İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Marmara'nın batısı, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Orta Karadeniz'de kar yağışı etkili olacak. İstanbul'da sıcaklık 4, Ankara da ise 0 dereceye düşecek. İzmir ise 10 derece ve yağmurlu olacak. Karadeniz ve Akdeniz'in doğusu, Ege'nin güney kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış görülecek. 

28 Ocak, Perşembe

29 OCAK CUMA HAVA DURUMU

29 Ocak Cuma günü kar yağışı Marmara'nın batısında yeniden etkili olacak. İstanbul'da sıcaklık 10 dereceye yükselecek, sağanak yağış etkili olacak. Sıcaklığın 15 dereceye çıkacağı İzmir'de de yağmur sürecek. Ankara ise sıcaklık 1 derece, kar yağışlı olacak. İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Doğu Anadolu ve Orta Karadeniz'de kar yağışı etkili olacak. Karadeniz'in sahil kesimi ile Akdeniz'in doğusu, Ege'nin güney kesimlerinde sağanak yağış devam edecek. 

29 Ocak, Cuma

30 OCAK CUMARTESİ HAVA DURUMU

30 Ocak Cuma günü birkaç il dışında tüm yurtta yağış görülecek. Yağışlar Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve güneyi, Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu'nun batısında sağanak yağış şeklinde; İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Karadeniz'in orta kesimleri ve Güneydoğu'nun doğu kesimlerinde kar yağışı şeklinde olacak. İstanbul 12 derece yağmurlu, Ankara 7 derece yağmurlu, İzmir ise 18 derece yağmurlu olacak. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben sevdiğim hava fırtın yağmur kar harika.
    Cevapla
  • Bayram Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür, elhamdülillah...Allah'ım afetsiz kusursuz versin inşallah.
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmirin yükseklerine meselâ Evka-4,Uzundere toplu konutları mevkine,Çeşme otoyolu İçmeler,adrasan,zeytinlik,manzara kahvesi civarına da otoyla gidilebilir yerlere kar yağma ihtimali yüksek.Tabii ki,soğuk havayla yağışın çakışmasına bağlı bir durum.Karaburun da DEK (deniz etkisiyle) kar alabilir.. Selamlar :)
    Cevapla
  • KOSOVALI 3 yıl önce Şikayet Et
    bir kar aşığı olarak diyorum istanbula bu sistemde kar yağma olaslığı % 20 sistemin soğuğu yetersiz alçak basınç yer değişkliği şakır şakır yağmura da neden olabilir az çok karlakarışık yağmuırada trakya kar alır öyle veya böyle ama istanbul şuan belirsiz belirleyici nokta alçak basınç nereden geçicek ve karayelle denk gelecek mi istanbula kar yağması için malum deniz seviyesi çok parametre var olasılık az ... dmi zorlanacağı sistem yanılma olasılığı çok büyük ben nerden biliyorum onlarda benim gibi ECMWF ye bakıyorlar AVRUPA ORTA VADELİ TAHMİN SİTESİ ülkemiz oraya üye .
    Cevapla
  • Tuğlu... 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah... kara kış, beyaz kabus, kar felaket vb. Cümleleri kura kura güzelim karı da ürküttüler, şimdi de yağmur kar diye ölüyoruz...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR