'Mehmet Gül hastaneye geldiğinde çok geçti'

Yaklaşık 5 gün önce Ukrayna'ya giden ve orada hayatını kaybeden eski MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül'e müdahale eden doktor, Gül'ün hastaneye getirilişini anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2008 00:11 GÜNCELLEME 14.03.2008 00:11 GÜNCEL
'Mehmet Gül hastaneye geldiğinde çok geçti'
'Mehmet Gül hastaneye geldiğinde çok geçti'

Gül, dün akşam saat 10.00 gibi yüksek ateş belirtisiyle fenalaşarak Özel Boris Hastanesine kaldırıldı. Gül'ü hastaneye kaldıran işadamlarının hastaneyi yeterli bulmaması üzerine daha teşekkülü bir devlet hastanesine nakledilen Gül, kaldırıldığı Kiev 17. Numaralı Devlet Hastanesi'nde yaşam destek ünitesine bağlandı. Komaya giren Gül, saat 17.30'da hayata gözlerini kapadı.

Gül'ün doktoru ve hastanenin Başhekim Yardımcısı Ruslan Tışko, Cihan'a yaptığı açıklamada Gül'ün hastaneye çok ağır bir halde getirildiğini ve nasıl bu derece ağır hale geldiğini henüz tespit edemediklerini söyledi. Gül'ün hastaneye geldiği andaki durumun ağırlığına vurgu yapan Tışko, eski milletvekilinin 'o haliyle hangi ülkede olursa olsun hayatta kalma şansının çok az olduğunu' belirtti.

Başhekim Yardımcısı, Gül'e dünya ve Avrupa standartları uygun şekilde ilk müdahalenin yapıldığını kaydetti. Tışko bütün müdahalelerine rağmen, 'Komaya giren Gül'ün hayati tehlikeyi atlatamadı' dedi.

Gül'ü hastanede yalnız bırakmayan yakınları, eski milletvekilinin ameliyat geçirmiş vücudunun Ukrayna'daki yoğun çalışma temposunu kaldıramadığını ifade ettiler. Gül'ün yüksek ateş belirtisiyle acile kaldırdıklarını anlatan yakınları, rahatsızlığının büyük ihtimalle soğuk algınlığı nedeniyle başladığını aktardılar.

8 Mart'ta Ukrayna'ya gelen işadamı ve eski milletvekili Gül, Çernovskiy ve Çerkasy şehirlerinde temaslarda bulunmuş ve daha sonra Kiev'e geçmişti. Gül'ün resmi ölüm işlemleri, işadamı arkadaşları ve bir akrabası tarafından yarın Ukrayna nüfus ve Türkiye büyükelçiliğinde yapılacak. Gül'ün naaşı ise Cumartesi günü Kiev-İstanbul uçağıyla yurda getirilecek.

Mehmet Gül'e 2007 yılında Hepatit-B'den siroza dönüşen hastalığı sonucu karaciğer nakli yapılmıştı. Yozgat'ta, 1950 yılında doğan Mehmet Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gül, 21. Dönem milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. Mehmet Gül, evli ve 3 çocuk babasıydı.

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Hasan Paşa 17 yıl önce Şikayet Et
    Kırımtatar. İşte bu, ağzınla söylüyorsun. Baltacının hakkında söylediklerin bir rus yalanıdır, ve sende bir Kırımtatarı olarak bunu savunuyorsun, siz busunuz işte esaret altındayken beyniniz yıkanmış rus tarihi ile konuşuyorsunuz :) Osmanlıya her fırsatta ihanet ettiniz, ve ceremesini hala çekiyorsunuz.
    Cevapla
  • kırımtatar 17 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Paşa ya. Yorumunu okudum ve çok üzüldüm.Yüce Han ve askerlerine yaptığın hakaret çok ağırıma gitti.Kırım Hanı ve askerlerinin Osmanlı\'yla beraber omuz omuza yaptığı savaşları ya unuttun yada zoruna gitmekte.Savunduğun paşa padişahın sözünden çıkmış ve neticede kesilen başına ibret taşı dikilmiştir.Yüce Han\'ı küçük düşürmek kimin haddine!Ayrıca benimle cibilliyet tartışmasına girersen sana Baltacı Mehmeti anısatırım ki gerçekten zararlı çıkarsın.İstese biz Baltacı\'ya binlerce rus kızı verebilirdik.Haddini bil...
    Cevapla
  • muhammet yıldırım 17 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN.. Bildiğim kadarıyla dik bir duruşu ve samimi bir siyasi anlayışı vardır. Kendisine Allah\'tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. O\'ndan geldik O\'na gideceğiz.
    Cevapla
  • bir bilen 17 yıl önce Şikayet Et
    Allah(cc) taksiratını af etsin.. Bildiğim kadarıyla iyilikleri kötülüklerine ağır basan bir insandı. \"O\'ndan geldik yine O\'na döndürüleceğiz\"
    Cevapla
  • Yakup Özarslantürk 17 yıl önce Şikayet Et
    Koministler Moskova\'ya. Koministler Rusyaya derdi Rusyada öldü. 16Mart katliamının sanığıydı hesabınıda vermedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR