Nedim Şener'den CHP ve İYİ Parti için çarpıcı sözler: Hem diyet hem hesap...

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, CHP ve İYİ Parti'nin yüzde 50 artı 1'i bulmak için HDP'den vazgeçemediğini belirtti. Şener, "Hem son yerel seçimlerde HDP ile işbirliğinin getirdiği sonucun 'diyetini' böyle ödüyorlar, hem de gelecek seçime yönelik hesap yapıyorlar" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2021 17:07 GÜNCELLEME 01.02.2021 17:07 GÜNCEL
Nedim Şener'den CHP ve İYİ Parti için çarpıcı sözler: Hem diyet hem hesap...
Nedim Şener'den CHP ve İYİ Parti için çarpıcı sözler: Hem diyet hem hesap...

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener'in, "Terörist PKK’nın siyasi kolu HDP ile işbirliği uğruna..." başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle: 

Millet ittifakının iki ortağı CHP ve İYİ Parti’deki (İP) ihraç ve istifalara dikkat ediyor musunuz?

İster “milliyetçi” deyin, ister “ulusalcı”, millet ittifakı üyesi partilerde, terörist PKK’nın siyasi kolu HDP ve FETÖ uzantılı şahıslarla işbirliğine itiraz eden milletvekilleri ya ihraç ediliyor ya da eleştirileri yok sayılıp istifaya giden yol açılıyor. Uyarıları dikkate alınmadığı gibi istifa ederken de “dur” diyen olmuyor. Eleştiriler için “parti içi demokrasi” diyorlar ama dikkate alan yok. Kim neye itiraz ederse etsin, hep genel başkan ve çevresindeki oligarşik yapının dediği oluyor.

PARTİ FARKLI, UYARI AYNI

İP’den İsmail Ok, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk gibi isimlerin kendi partilerine itirazları ne ise CHP’den Muharrem İnce, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in itirazları aşağı yukarı aynı.

CHP’den ihraç edilen Yılmaz Ateş’in partisine yönelik eleştirileri ne ise İP’den ihraç edilen Ümit Özdağ’ın eleştirileri de neredeyse aynı.

İstifa edenlerin de ihraç edilenlerinde karşı çıktıkları PKK’nın siyasi kanadı HDP ile işbirliği. Hepsi de “küresel bir projenin” farkında, bunu dillendiriyorlar.

HER ŞEY YÜZDE 50 ARTI 1 İÇİN

Buna karşın, CHP ve İP’nin tüm derdi, ne olursa olsun, kiminle olursa olsun, yüzde 50 artı 1’i sağlamak. O yüzden kurucu üyelerini, parti politikasına gönül vermiş üyelerini gözden çıkarıyorlar ama PKK’nın siyasi ayağı HDP’den vazgeçmiyorlar.

Muharrem İnce’den vazgeçiyorlar ama Canan Kaftancıoğlu’na toz kondurmuyorlar.

Bu yüzden CHP ve İP’de ne ilke kaldı ne politika. Tek stratejileri matematiksel siyaset, yani yüzde 50 artı 1’i sağlamak. Kiminle olsa işbirliği yapmaya hazırlar, yeter ki binde 1 bile oyu olsun.

HEM DİYET HEM HESAP

Bu hesap içinde HDP’yi içeride tutmak çok önemli, yoksa strateji çöküyor. Bunun için 2018’de CHP’li İbrahim Kaboğlu başkanlığında, İP, SP ve HDP’lilerin oluşturduğu bir komisyon, anayasa değişiklik ilkeleri adı altında, başlangıç kısmından “Atatürk, Türk milleti” ifadelerinin çıkarıldığı, “çift dilli eğitim” ve “özerklik” gibi ülkeyi bölünmeye götürecek, sonra da korkudan reddettikleri anayasa taslağı hazırlamakta sakınca görmediler.

Bu hesap uğruna, PKK’nın siyasi sözcülüğünden ileri gidememiş, ayaklanma çıkartarak 53 kişinin ölümüne yol açmış Selahattin Demirtaş’a bile sahip çıkmak zorunda kalıyorlar.

Hem son yerel seçimlerde HDP ile işbirliğinin getirdiği sonucun “diyetini” böyle ödüyorlar, hem de gelecek seçime yönelik hesap yapıyorlar.

KAYNAK : HÜRRİYET
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehit kanı üzerine kokuşmuş bir ittifak. CHP HDP ip sp
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nursuzlar itifaki
    Cevapla
  • Recep Yakar 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah tez zamanda oyunlarını başlarına yıkar ve helak olurlar ,inşallah amin amin amin.
    Cevapla
  • Kızılelma 3 yıl önce Şikayet Et
    Şer itifakı
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be! Bir zamanlar PKK ya kan kusturduğu ile övünülen dönemin İçişleri bakanı Meral Akşener.Demek ki koca bir yalanmış. Şimdi PKK ile elele kolkola!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR