YKS başvuru kılavuzu açıklandı! 2021 YKS başvuru ücreti belli oldu! ÖSYM AİS başvuru ekranı!

YKS başvuru kılavuzu yayınlandı. Milyonlarca lise mezunu ve 12. sınıf öğrencisinin katılacağı YKS sınavı 26-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvurular ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 4 Şubat-2 Mart tarihleri arasında yapılacak. Peki 2021YKS başvuru ücreti ne kadar oldu? İşte 2021 YKS başvuru ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2021 12:07 GÜNCELLEME 04.02.2021 12:07 GÜNCEL
YKS başvuru kılavuzu açıklandı! 2021 YKS başvuru ücreti belli oldu! ÖSYM AİS başvuru ekranı!
YKS başvuru kılavuzu açıklandı! 2021 YKS başvuru ücreti belli oldu! ÖSYM AİS başvuru ekranı!

YKS başvuru kılavuzu, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Kılavuzun açıklanmasıyla birlikte adaylar Aday İşlemleri sistemi, e-Devlet ve mobil uygulama üzerinden sınav başvurularını gerçekleştirecek. Pandemi şartları nedeniyle öğrencilerin HES kodunu AİS’e tanımlamaları gerekmektedir. Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç oturumda gerçekleştirilecek sınavın her bir oturumu için başvuru ücreti alınacak. Geride bıraktığımız yılda yapılan başvuru ücreti 70 TL olarak belirlenmişti. Başvuru tarihlerini kaçıranlar için YKS geç başvuru işlemleri 17-18 Mart tarihleri arasında alınacak. Peki 2021 YKS başvuru kılavuzu açıklandı mı? İşte üniversite sınavı başvuru ekranı!

YKS BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI!

021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS), 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacaktır. 26 Haziran 2021 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 04 Şubat- 02 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 04 Şubat 2021 tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00’dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Başvuru kılavuzunu görüntülemek isteyen adaylar için kılavuz osym.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Sizde kılavuzda bulunan detayları öğrenmek istiyorsanız aşağıda bulunan direkt adres üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

2021-YKS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ! 

YKS BAŞVURU ÜCRETİ BELLİ OLDU!

Sınav Ücreti:Her oturum için 90 TL
Ödeme Yerleri:Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

ÖSYM BAŞKANI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU!

ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda " Değerli adaylarımız, 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) başvuru kılavuzu https://osym.gov.tr sitemizde yayımlanmıştır. Başvurularınızı 4 Şubat-2 Mart 2021 tarihleri arasında yapabilirsiniz." açıklamasını yaptı.

2021 YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

T.C kimlik kartı, e-devlet şifresi bulunan adaylar internet üzerinden başvurularını yapabilecek. Telefonlarının mobil marketlerinde bulunan AİS uygulamasını indiren öğrenciler, e-Devlet ile kayıt ol seçeneğini işaretleyerek kayıt ve sınav başvuru işlemini yapacak.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır. Adayların sınava başvuru yapabilmeleri için son 50 ay içerisinde çekilmiş fotoğrafının sisteme yüklü olması gerekmektedir. 

SINAV BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULACAK?

Aday Başvuru Formundaki alanların doldurulmasına ilişkin açıklamalar sırasıyla ve aynı başlıklar kullanılarak aşağıda verilmiştir. Bu açıklamalar dikkatle okunduktan sonra doldurma işlemine geçilmelidir. İşte 2021 yılının başvuru formu;

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR