Başkan Erdoğan imzaladı! Boğaziçi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi açıldı

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısı yayımlandı. Önemli karara göre; Boğaziçi Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi açıldı. Rektör Melih Bulu, yeni karar sonrası sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2021 01:48 GÜNCELLEME 06.02.2021 13:15 GÜNCEL
Başkan Erdoğan imzaladı! Boğaziçi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi açıldı
Başkan Erdoğan imzaladı! Boğaziçi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi açıldı

SON DAKİKA: Boğaziçi Üniversitesine Başkan Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanması sonrası üniversitede atılımlar başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısı yayımlandı.

2 KRİTİK FAKÜLTE

Karara göre; Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi açıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN 11 ÜNIVERSİTEYE REKTÖR ATADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Pakiş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Namık Ak, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgay Uzun atandı.

Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı.

MELİH BULU'DAN İLK AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, yeni fakültelerle ilgili, "Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 59 TÜMÜ
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis yanindayiz
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    İlahiyat fakülteside açılsın
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok manidar iki fakülte olmuş. Biraz Milletle iletişim kurun, birazda hukuka saygınız olsun boğaziçililer
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'in yanındayız
    Cevapla
  • zafer gülten, 3 yıl önce Şikayet Et
    kapatın Boğaziçi Ünüversitesi ni,yerine imam hatip ve ilahiyat fakültesi yapın.sorunda bitsin böylece,orda okuyanlarda şehir dışında ücra bir yerde yeni bir Boğaziçi Ünüversitesi açın.orda ne yaparsa yapsınlar,ister eylem yapsınlar ister adam gibi okusunlar,gözden uzak yerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR