Boğaziçi eylemleriyle ilgili yeni gelişme!

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylar nedeniyle 192 eylemde gözaltına alınan 627 kişiden 179 şüphelinin, terör suçlarından adli sicil kayıtları olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin arasında 66 yaşında bir kişi de var.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2021 17:20 GÜNCELLEME 17.02.2021 16:27 GÜNCEL
Boğaziçi eylemleriyle ilgili yeni gelişme!
Boğaziçi eylemleriyle ilgili yeni gelişme!

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bazı göstericilerin yeniden eylemlere katılması nedeniyle, birkaç kez gözaltına alındıkları, bu nedenle toplam gözaltı sayısının 725 olarak da gözüktüğü bildirildi.  Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  şüpheliler arasında terör örgütü MLKP’nin gençlik yapılanması Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) eş başkanı ve yönetici seviyesinde örgüt üyeleri olduğu belirtildi.

TERÖR SUÇLARINDAN ADLİ KAYITLARI VAR 

Terör örgütlerinin gençlik yapılanmaları içinde yer alan ve emniyetin takibinde olan bazı göstericilerle ilgili  güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  göstericiler arasında yer alan D.B.’nin,  terör örgütü MLKP’nin gençlik yapılanması Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) eş başkanı olduğu, örgütün  faaliyetleri kapsamında birçok kez gözaltına alındığı, Ocak ayında da tutuklandığı belirtildi. Yine göstericiler arasında  SGDF içinde faaliyet yürüten ve bu nedenle daha önce birden fazla kez gözaltına alınan T.K'nın da bulunduğu bildirildi. M.Ö. isimli başka bir şüphelinin de TKP-ML örgütünün gençlik yapılanmasında aktif görevde olduğuna dikkat çeken güvenlik kaynakları, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinden önce, örgüt faaliyeti kapsamında birçok kez gözaltı işlemi yapıldığını kaydettiler.

66 YAŞINDA  BİR KİŞİ DE GÖZALTINA ALINDI

Göstericiler arasında yer alan 66 yaşında S.K'nın  Samsun’da terör örgütü PKK/KCK yapılanması ve sol örgütlerin eylemlerine katıldığının tespit edildiği, daha önce bir çok kez gözaltına alındığı belirlendi.  Terör örgütü MLKP yanlısı Sosyalist Kadın Meclisleri Grubu üyesi 49 yaşındaki S.G'nın da  daha önce pek çok kez gözaltına alındığı, 2007 yılında da yine aynı eylemler nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı.  Şüphelilerden 41 yaşındaki Ş.T.’nin  terör örgütü MLKP’nin açık alan yapılanması ESP’nin Genel Başkanı olduğu, yine daha önce pek çok eylem nedeniyle gözaltına alındığı tespit edildi. Terör örgütü TKP-ML'nin açık alan yapılanmasında görevli, daha önce birçok kez gözaltına alınan 35 yaşındaki C.A.’nın da, 2013 yılında Gezi eylemlerinde “terör örgütü propagandası yapmak, yaralama, silahlı terör örgütüne üye olmak, mala zarar vermek, memura görevini yaptırmamak" suçlarından tutuklandığı bildirildi.  

P.T. isimli 32 yaşındaki bir eylemcinin MLKP terör örgütü içerisinde İstanbul sorumluları arasında faaliyet yürüttüğü,  2013’te Gezi, 2018 yılında ise MLKP eylemleri kapsamında tutuklandığını belirlendi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    bu 30lu 60lı yaşlardaki öğrenciler(!) olaylar yatışıncaya ve bitinceye kadar CAN GÜVENLİKLERİNİ SAĞLAMAK için (başka bir sebeple değil) nezarette AĞIRLANSINLAR
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak çok basit bugün 30 veya 40 yaşında olanları at içeri 30 sene yap heryere hapishane sadece bunlar için yaşayan 70 inde çıkar yaşamayan diğer tarafta hakkın rahmetine kavusursa kavuşur yoksa vay haline...!!
    Cevapla
  • TURKIYEM 3 yıl önce Şikayet Et
    Meramını anlayamadık yani PKK'lıları atalım içeriye Teröre destek veren kim varsa hepsi de terörist tür böyle mi Bana göre böyle kim Teröre destek veriyorsa haindir kim İslam'a düşmanlık yapıyorsa haindir Çin bayrağı düşmanlık yapıyorsa haindir şimdi devlete ülkemize tuzak kuruyorsa Ha indir Allah'ın gazabı
    Cevapla
  • Serhann 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine acaba "Ama onlar öğrenciiii..Hem de bu ülkenin en akıllı öğrencileriii." derler mi,çok merak ediyorum.Tabii çok boş bir merak..
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytan rabbini biliyordu ama yine de secde etmedi aynı sahne yine devam ediyor bunların amacı rektör ağaç kadın cinayeti hayvan hakları sınav uzaması o bu şu değil bunlar şeytanın bahanelerinden farkı yok asıl amaç islam gitsin rahat at koşturalım amaç şeytanın uşaklığı zerre vicdan kalp yok. hayret ediyorum bu halde nasıl yaşıyorlar.
    Cevapla
  • Hatice Ünlüsoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Birileri yine düğmeye bastı. Ağaçlar kesildi derler gösteri yaparlar.Atanan rektörü beğenmez gösteri yapar. Huzursuzluk cıkarırlar. Muhalefet hiç işyapmıyor. Muhalefete hükümet görev versin. Aldıkları maaşları haketsinler. Bilim yuvalarını siyasetin genclik kollarının binası gibi kullanmasınlar.siyaset yapmak isteyen o partinin kuruluşlarına gider .Oralarda görev alır yapar. Universitede ne işi var siyasetin .Bunların heosi tutuklansın .Universiteler böyle düşüncede olan insanlardan temizlensin artı k.Bogaziçilisiniz diye ayrımcılık yapılacak değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR