Cumhuriyet'ten Can Dündar itirafı!

Cumhuriyet gazetesi, MİT TIR'ları davasından yargılanan ve firar eden eski genel yayın yönetmenleri Can Dündar ile ilgili ilginç bir yazıya imza attı. 'Siyaset Kulisi' köşesinde yer alan yazıda gazetenin 7 Eylül 2018’de Can Dündar’ın 'trol gazeteciliğinden' kurtulduğu ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2021 23:15 GÜNCELLEME 09.02.2021 23:19 GÜNCEL
Cumhuriyet'ten Can Dündar itirafı!
Cumhuriyet'ten Can Dündar itirafı!

2015 yılında Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Can Dündar'ın dönemi tartışmalara neden olmuştu.

O dönem gazetenin sayfalarında HDP haberlerine genişçe yer verilmiş ve röportajlar yapılmıştı. PKK terör örgütü ile iltisaklı isimlerin haberlere konu edilmesi eleştirilmiş bu da hızla tiraj kaybına yol açmıştı.

Atatürkçü kesimin de Can Dündar’ın habercilik tarzından ve gazetenin geldiği çizgiden rahatsızlığı biliniyordu. Dündar’ın görevinden ayrılmasının üzerinden geçen 5 yıl sonra Cumhuriyet gazetesi şok bir itirafta bulundu.

"2018'DE KURTULDUK"

Cumhuriyet'te yayımlanan 'Siyaset Kulisi' köşesinde, gazeteye yönelik ithamlara cevap verilirken firari Dündar'a göndermede bulunuldu.

Dündar'ın yayın yönetmenliği için "Cumhuriyet gazetesi Can Dündar’ın trol gazeteciliğinden 7 Eylül 2018’de kurtulmuştur" ifadesi kullanıldı.

"Cumhuriyet’in terör örgütlerine karşı tavrı keskindir." denilen yazıda "Terör örgütleri FETÖ, PKK ile ilgili yayınları ortadadır. Cumhuriyet’i Amerikancılıkla suçlamak ise kelimenin tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır!.. " sözleri de yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet'te “ABD, Boğaziçi Üniversitesi’ne el koyabilir” başlıklı bir haber çıkmış ve ardından yeni bir tartışma başlamıştı.

Melih Altınok, Sabah’taki köşesinden Cumhuriyet’i bu haberden dolayı sert cümlelerle eleştirerek, Can Dündar’ın da ABD’de kaçak olarak yaşadığını hatırlatmış ve gazetenin ABD güdümünde çıktığını yazmıştı.

 

 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    abd güdümünde bir gazete olduklarını itiraf etmiş. bu gazeteye inanan chp zihniyetine komple hakaret etti. tüh. ne olacak şimdi?
    Cevapla
  • kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    can a idam
    Cevapla
  • hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    dündarı koymadılar ki atürku çıkdığı yerden indirsin.
    Cevapla
  • Elhamdülillah 3 yıl önce Şikayet Et
    Pis kokular geliyor
    Cevapla
  • Fuzul 3 yıl önce Şikayet Et
    fitneci iblisin son encekleri..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR