Aile Hekimleri Derneği Başkanı: Mart ayında yine pik olacağını öngörüyoruz

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, mutasyonlu virüsün yol açacağı vaka artışı nedeniyle mart ayında yine pik yaşanabileceği endişesini dile getirdi. Atakan, "Mutasyon olayına çok dikkat etmemiz lazım. Mutasyon kendini daha dirençli hale getiriyor ve daha bulaşıcı. Bizim öngörümüz mart ayı gibi yine pik olacağıdır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2021 10:33 GÜNCELLEME 11.02.2021 10:48 GÜNCEL
Aile Hekimleri Derneği Başkanı: Mart ayında yine pik olacağını öngörüyoruz
Aile Hekimleri Derneği Başkanı: Mart ayında yine pik olacağını öngörüyoruz

Pandemi döneminde virüsle en çok mücadele edenler arasında aile hekimleri de yer alıyor. Virüse yakalanan veya temaslı olan kişileri yakından takip eden aile hekimleri, bu zor sürecin çabuk atlatılması için de büyük özveri gösteriyor. Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, mutasyona uğramış virüsün daha bulaşıcı olduğunu söyledi. Bu durumun virüsü daha dirençli hale getirdiğini anlatan Atakan, "Bunun için yine temizlik, mesafe ve maske kuralına kesinlikle taviz vermeden uymamız gerekiyor. Yaptığımız Sinovac aşısının en son açıklamasında yüzde 50 etkililiği mevcut. Fakat bu aşılar hastalığı ağır geçirmemesinde ve hastaneye yatmada yüzde 90 oranında etkili. Aşılama bunun için çok önemli. Toplumsal bağışıklık için yüzde 70 oranında bağışıklık lazım. Vatandaşlarımız zamanı geldiğinde hemen aşıyı yaptırmalı'’ diye konuştu.  



MARTTA PİK BEKLENTİSİ

Vaka sayısının mart ayında pik yapabileceğini dile getiren Atakan, ''Özellikle Afrika, Brezilya ve İngiltere’de mutasyon başladı. Bu dönemde virüs direniyor. Kendini başka formata geçiriyor. Yeni süreç üretiyor. Mutasyon olayına çok dikkat etmemiz lazım. Üçüncü dalga dediğimiz mutasyon, daha bulaşıcıdır. Kendini daha dirençli hale getiriyor ve daha bulaşıcı. Bunun için temizlik, mesafe ile maske kuralına kesinlikle taviz vermeden uymamız gerekiyor. Bizim öngörümüz mart ayı gibi yine bir pik olacağıdır" dedi.

Aşının bundan sonra hayatın bir parçası olacağını belirten Dr. Atakan, belki de her yıl virüs aşısının olunabileceğini kaydetti. Koronavirüs geçiren kişilere rehabilitasyon hizmeti verilmesi gerektiğini dile getiren Atakan, ''Covid-19 geçirmişlerde mutlaka periyodik muayeneler ve algoritmalar oluşturulmalı. Kalp ve böbrek problemleri, genç hastalık geçirenlerde ciddi sorunlar yaratabiliyor'' diye konuştu. 

YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    gribe corona der olduk
    Cevapla
  • Merzifonlum 3 yıl önce Şikayet Et
    C.Türk hangi akla hizmet yazıyorsun bunları söyle bakim..Hangi aileymiş bu..
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Gripden hiç bir Aileden 5 Kişinin birden öldüğünü gördünmü? Bre çok bilmiş! :)
    Cevapla
  • Gül izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence virüsün son evreleri kendi kendini yok ekme deki son sekilleri kendi kendine cebellesmesi...demek istedigim asilar bitmeden bahar basinda virus kendi kendini yok edicek..yani kendi basini yiyicek..profosor degilim ama his diyelim ve buraya yaziyorum...İnşallah .
    Cevapla
  • Vatandaş C* 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu Korona yı bi elime geçirsem var ya :)))))
    Cevapla
  • Gül izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Size güveniyoruz:))
    Cevapla
  • Bir dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumları okuyunca boş konuşan herkesi sağlık kuruluşunda çalışması gerektiği fikrine katılıyorum. Madem sadece korku gidin bir işin ucundan tutun :) bir gün yeter sizi gerçeklerle yüzleştirmeye. Gevşekliğinde paniğinde alemi yok, maskenize mesafenize kurallara uyacaksınız. Yoksa olan esnafa, sağlıkçıya, okula gidemeyen çocuklara olacak. Hayaller aleminde yaşamayı bırakın. Evde oturup sıkıldığınızdan doğru söyleyenleri eleştirmeyin, ondan sonra insanlar çalışırken maske burnunuzda gezip millete de bulaştırıyorsunuz
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne ya.her ay pik olacak yok tik olacak.ee ne yapacağız.bizim düğünümüz bayramımız toplantımız yokmu.lokanta cafe çay bahçeleri zaten kapalı.bunun önlemini alarak bir çözüm bulmaniz gerekmez mi.eve kapanmaktan bunalım geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR