Kabine toplantısı hangi gün yapılacak? Restoran ve kafeler açılacak mı?

Kabine toplantısının bu hafta ne zaman ve saat kaçta yapılacağı başta esnaf ve restoran sahipleri tarafından en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen kabine toplantısı sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa yönelik kısıtlamaların gevşetilmesi konusunu masaya yatırmayı planladıklarını açıkladı. Tüm gözler ise bu hafta düzenlenecek kabine toplantısına çevrildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2021 10:16 GÜNCELLEME 16.02.2021 10:17 GÜNCEL
Kabine toplantısı hangi gün yapılacak? Restoran ve kafeler açılacak mı?
Kabine toplantısı hangi gün yapılacak? Restoran ve kafeler açılacak mı?

Her hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı bu hafta başta esnaf ve restoran sahipleri tarafı özellikle takip ediliyor. Geçtiğimiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs vaka sayılarında görülen düşüş ile birlikte kısıtlamalarda gevşemelere gidilebileceğini açıklamıştı. Peki kabine toplantısı ne zaman ve saat kaçta gerçekleştirilecek. İşte merak edilen detaylar....

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen kabine toplantısının 17 Şubat Çarşamba günü yapılması bekleniyor. 

GEÇTİĞİMİZ HAFTA KABİNE TOPLANTISINDA NE OLDU?

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Kabine Toplantısın’da Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitim öğretime yönelik açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını yönünde karar alındığını belirtti.

Ayrıca şu açıklamalar ile devam etti;

"8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek."

Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise geçtiğimiz hafta düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası şu açıklamalarda bulundu;

“Vakanın seyri bunu belirleyecek. Ama marttan itibaren de iller bazında vaka sayısına göre birtakım kısıtlamaları kaldırmak, gevşetmek veya artırmak gerekebilir. Bunu Bilim Kurulu çalışıyor ve onu da önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde açıklamış oluruz. Bölgesel veya il bazında birtakım kısıtlamaları gevşetmek mümkün olabilir.”

NORMALLEŞME SÜRECİNDE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER PLANLANIYOR?

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

YORUMLAR 1
  • Samiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Mitingler acik virus yok restoranlari acmayin virus var...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR