Başkan Erdoğan'a 'Terörist' diyen Geert Wilders'a İbrahim Kalın'dan cevap

Hollanda'da İslam ve Türkiye düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders sosyal medyadan yine Başkan Erdoğan için 'terörist' ifadesini kullandı. Wilders'in alçakça ifadesine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Wildes'in bir fotoğrafını paylaşarak 'embesil' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.02.2021 23:01 GÜNCELLEME 16.02.2021 01:23 GÜNCEL
Başkan Erdoğan'a 'Terörist' diyen Geert Wilders'a İbrahim Kalın'dan cevap
Başkan Erdoğan'a 'Terörist' diyen Geert Wilders'a İbrahim Kalın'dan cevap

Ana muhalefet konumundaki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders'ın Twitter üzerinden Başkan Erdoğan için yine "terörist" ifadesi kullanması sosyal medyadan büyük tepki çekti. 

Alçak paylaşıma en güzel cevap Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın Wilders'in domuza benzeyen fotoğrafıyla 'Embesil' yanıtını verdi.

WILDERS: ERDOĞAN'I SEVENLER BU ÜLKEDEN DEFOLUP GİTSİN

Hollandalı siyasetçi Wilders 2018'de yine Türkiye düşmanlığı yaparak "Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" ifadelerini kullanmıştı.

Daha önce de Wilders, Başkan Erdoğan için defalarca terörist demiş ve büyük tepki çekmişti.

AŞIRI SAĞCI WİLDERS'A TEPKİ YAĞDI

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: FAŞİST

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Wilders'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşıma ilişkin Twitter'dan açıklamada bulundu. 

Açıklamasında, "Cumhurbaşkanımıza saldıran bu faşist, II. Dünya Savaşı yıllarında yaşasa, şimdi lanetle anılan bir Nazi olurdu." ifadesini kullanan Çelik, şunları kaydetti:

"Eğer şu anda Ortadoğu'da yaşıyor olsa DEAŞ mensubu bir katil olurdu. Bu çağda ve bu zamanda Hollanda'da yaşıyor ve insanlık düşmanı çirkin bir faşist oldu. Bu çirkin faşist eline fırsat geçse masum göçmenleri öldürme yolları arayacak bir katil adayı. Daha yaşarken insanlığın lanetlilerinden oldu. Bu faşistin ölümden kaçan göçmenlere kucak açma siyasetinin lideri Cumhurbaşkanımıza saldırması doğaldır. Çünkü bu lanetli faşistler insanlığa düşmandır. Bu faşistler mazlumları ölüme terk etmediği için Cumhurbaşkanımıza düşmandır. Bu faşistler lanetli olduğu için insani değerlerin yüceltilmesine düşmandır."

FAHRETTİN ALTUN: GEERT WILDERS VE NEO-NAZİ...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Wilders'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşım ve Hollanda'nın NCTV kuruluşunun raporuna ilişkin Twitter'dan açıklamada bulundu.

"Geert Wilders ve neo-Nazi arkadaşlarının ağzından bugüne kadar çıkan hiçbir kelimenin hiçbir ağırlığı olmadı." ifadelerini kullanan Altun, şunları kaydetti:

"Asıl tehlike, Avrupa'nın sözde ılımlı hükümetlerinin ve güya sorumluluk sahibi karar alıcılarının onların fikirlerini paylaşmalarıdır. Bu itibarla, Hollanda'nın NCTV kuruluşunun mesnetsiz, taraflı ve cahilce 'raporunu', köyün delisinden daha büyük bir endişe kaynağı olarak görmeliyiz. Türkiye ve Avrupalı Türkler her zaman terörün ve aşırıcılığın karşısında bir duvar olmuştur. Aksini iddia etmek, ırkçılığa ve İslamofobi'ye hizmet etmektir."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Cem Y. 3 yıl önce Şikayet Et
    Geert Wilders bence kompleksli bir kişilik. Büyük ihtimalle ezikliğinin vermiş olduğu hezeyanla hayran olduğu ulaşmak istediği ama ulaşamadığı insan portre ve kişiliklerine saldırarak bende varım bu dünyada diyor. Ruh hastası.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    yılanı uazakta beslersen ıssıramaz ve sokamaz avrupa bunu yapıyor törörü kendilerinden uzakta besliyor ve kendi ülkerinde terör olayı olmuyor elbet bir gün gelir kendilerini bulur gün gelir devran döner elbet
    Cevapla
  • Bülent Demirbaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle köpeklerin Türkiye ye girişi yasaklanmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Geert Wilders'de bir nevi göçmen. Kendisi yarım Hollandalı. Saçınıda boyuyor. Esasen sarı saçlı değil. Esasında hayret ettiğim Hollandalıların onu aşırı sağcı lider olarak kabul etmeleri.
    Cevapla
  • LİDER 21 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne sarı saçlısı MACAR Yahudisi hemde SAFKAN... Taa o ZAMAN ONE MINUTE Bu alçağa KOL gibi GİRDİ. Filistinin çektiği acılar Sonsuz mutluluğa dönüşecek ,Yahudileri ise VEYL DERESİNİN beklediği kesinlik arzediyor....
    Cevapla
  • ÜZGÜN 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi vermiş ağzının payını, çok sert konuşmuş.Ne büyük iş yapmış ama
    Cevapla
  • Pantürk 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeş bu kafalara laf anlatamazsın. müthiş de geç...
    Cevapla
  • alii 3 yıl önce Şikayet Et
    Soda lazımmı ne dersin?
    Cevapla
  • necati 3 yıl önce Şikayet Et
    napacaktı üzüldün mü üzgün
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzun cevaptan anlamıyor bir de kısa ve öz cevap veriyim demiş kötü mü etmiş? Ülkemin insanını beğendirmek gerçekten çok zor
    Cevapla
  • Gakkoş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende kına yak müptezel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR