Kabine Toplantısı başladı! Kafe ve restoranlar açılacak mı? Kafeler için 30-45-50 kuralı!

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında ve Bakanların katılımıyla bugün gerçekleştirilecek. Bilim Kurulu’nun ardından Fahrettin Koca’nın yasak ve tedbirlerle ilgili detaylı bir sunum yapması bekleniyor. Uzun süredir kapalı olan işyerleri, kafe ve restoran gibi yeme-içme mekanlarının açılması için adım atılacak. Peki Kabine toplantısı saat kaçta? Kafe ve restoranlar açılacak mı? İşte Mart ayında...

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2021 17:57 GÜNCELLEME 17.02.2021 17:57 GÜNCEL
Kabine Toplantısı başladı! Kafe ve restoranlar açılacak mı? Kafeler için  30-45-50 kuralı!
Kabine Toplantısı başladı! Kafe ve restoranlar açılacak mı? Kafeler için 30-45-50 kuralı!

Normalleştirme adımları için vatandaşın gözü kulağı bugün gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında. Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla  ülke genelinde hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kafe, restoran gibi işyerlerinin faaliyetlerine ara vermesi ve uzaktan eğitim gibi tedbirler alındı. Aşılama çalışmalarının başlamasıyla normalleştirme takvimi de şekillenmeye başladı. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu önerileriyle bu hassas süreçte yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu öneri ve görüşlerini Kabine Toplantısında gündeme taşıyacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde  yapılacak toplantıda restoran ve kafelere HES kodu ile müşteri kabul edilmesi, kapalı ve açık mekanlar için farklı uygulamaların hayata geçirilmesi tartışılacak. Peki Kabine toplantısı bugün saat kaçta başlayacak? İşte kafe ve restoranlar için uygulamaya konması beklenen 30-45-50 kuralının detayları…

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı bugün (17 Şubat) saat 15.30’da yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere diğer bakanlar katılacak. Kabine toplantısında kısıtlamaların yanı sıra masada Gara Operasyonu, yeni anayasa çalışmaları da olacak.

Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Fahrettin Koca tedbirlerle ilgili “ Yerinde Karar Dönemi” vurgusu yaptı. Kabine toplantısının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alınan karar ve gündem değerlendirmesi için açıklama yapması bekleniyor.

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN HES KODU VE 30-45-50 KURALI!

Türkiye’de, salgın hastalığın görülmesinin ardından ilk olarak sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu kafe ve restoranların faaliyetlerine ara vermişti. Burada çalışan ve işleten insanların mağduriyetlerini gidermek için yetkililer çalışma yaparken son olarak vaka sayılarının tekrar  artışa geçmesiyle birlikte kafe ve restoranlar kapatılarak sadece paket servis olarak hizmet vermeye başladı.

Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda yeme-içme yerlerinin tekrar açılabilmesi için çalışmalar yapılıyor. Toplu taşıma araçları ve AVM’lerde olduğu gibi kafe ve restoranlara HES kodu ile müşteri kabul edilmesi gündemde. Kapalı ortamda virüsün yayılma hızını kesebilmek için bu işyerlerinin kısmi kapasite ile açılması öngörülüyor. Kapalı alanlarda yüzde 30, açık alanlarda ise yüzde 50 doluluk oranı ile 45 dakikayı geçmeyecek şekilde müşteri kabul edilebilmesi görüşü öne çıkıyor. Bu işyerlerinin tekrar açılmasıyla ilgili karar bugün gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında verilecek.

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU KISITLAMALARI KALDIRILACAK MI?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta içi 5 gün, saat 21.00’dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Hafta sonu Cumartesi, Pazar günlerinde ise tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Normalleştirme çalışmalarıyla birlikte bu yasaklarda esnetilme yapılması tartışılıyor.  Yaşanacak hareketliliği engellemek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında şu an için bir karar alınması beklenmiyor. Ancak hafta içi uygulanan yasağın saatinde bir düzenleme yapılması gündemde olan konulardan birisi. 

TEDBİRLERLE İLGİLİ YERİNDE KARAR DÖNEMİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Koronavirüs Bilim Kurulu ile bir araya gelerek salgınla mücadele mevcut durumu ve çalışmaları değerlendirdiklerini belirten Bakan, vaka sayılarına göre yerinde karar dönemine geçtiklerini ifade etti. Tedbir ve kısıtlamaları uyumun etkisini gördüklerine vurgu yapan Bakan Koca “ Normal hayatımıza dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak mecburiyetindeyiz” dedi. İşte Bakan Koca’nın yaptığı o yazılı açıklama;

10 ŞUBAT KABİNE TOPLANTISI KARARLARI!

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada köy okullarının 15 Şubat'ta eğitim öğretimine başlayacağını belirterek " Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR