Boğaziçi eylemlerinde Sabancı-Çağaptay bağlantısı

Daha önce Boğaziçi Üniversitesi'nde süren eylemlerle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle Twitter'ın hesabını kapattığı Emre Erciş, bu defa Youtube'da eylemler ve arkasındaki güçlerle ilgili açıklamalar yaptı. Erciş, 'eylemlerin mutfağında' Sabancı Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Politika Merkezi olduğunu öne sürdü. Erciş'in özellikle dikkat çektiği bir isim de vardı: Soner Çağaptay...

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2021 19:46 GÜNCELLEME 17.02.2021 19:48 GÜNCEL
Boğaziçi eylemlerinde Sabancı-Çağaptay bağlantısı
Boğaziçi eylemlerinde Sabancı-Çağaptay bağlantısı

Emre Erciş, Youtube kanalında yayınladığı videoda, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemler ışığında CHP'nin ABD ile ilişkilerini gözler önüne serdi. Erciş, CHP'li isimlerin ABD'de hangi isimlerle görüştüğünü ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerin arkasında hangi ABD'li düşünce kuruluşu olduğunu tek tek anlattı.

Erciş, Youtube kanalında yayınladığı videoda önce ABD'nin Orta Doğu'daki çıkarlarını korumak için kurulan Washington Enstitüsü'nden bahsetti. Erciş, Washington Enstitüsü'nün Türkiye'deki çalışmalarının 1995 yılında başladığını belirterek, 28 Şubat post modern darbesinin planlanmasını Enstitünün Orta Doğu uzmanı Alan Makuvsky'nin hazırladığını söyledi.

Erciş, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin mutfağında ise Soros bağlantılı olan ve Sabancı Üniversitesi bünyesinde bulunan İstanbul Politikalar Merkezi olduğunu belirterek, Washington Enstitüsü'nün Türkiye araştırmaları Sorumlusu Soner Çağaptay ile iş birliğinde olduğunu söyledi. Erciş, ayrıca Çağaptay'ın terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki düşünce kuruluşu olan Ceftus'un da yönetim kadrosunda olduğuna da dikkat çekti.

Emre Erciş, şu iddiaları ortaya attı; 

"Soner Çağaptay Marmara Üniveristesi'nde ekonomi okuduktan sonra, 1995 yılında Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlıyor. 1996 yılında George Soros'un Sabancı Üniversitesi ile birlikte partner olan ve Sabancı Üniversitesi ile ortak projeler üreten Orta Avrupa Üniveristesi'ne gidiyor. Bu da önemli çünkü, Sabancı Üniveritesi bünyesinde faaliyet yürüten İstanbul Politikalar Merkezi aynı zamanda Boğaziçi eylemlerinin arkasında ve mutfağında yer alırken, Soner Çağaptay da İstanbul Politiklaler Merkezi ile zaten ilişkili... Soner Çağaptay aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi'nin başkanı Fuat Keyman ile birlikte PKK'ın Avrupa'daki en önemli düşünce kuruluşu olan CEFTUS'un yönetim kadrosunda faaliyet yürütüyor.

1996 yılında Soros'un üniversitesinde eğitimini tamamlayan Çağaptay 2003 yılında Yale'de doktora yapıyor. Burada Washington Enstitüsü'nden aldığı burs ile artık kendisine Washington Enstitüsü'nde yer buluyor."

ALMAN VAKIFLARI İLE DE BAĞLANTILI

Emre Erciş, Boğaziçi eylemleri için insanları sokağa çağıran eski HDP'li vekil Ahmet Şık'ın eşinin ise Soner Çağaptay'ın ilişkili olduğu Heinrich Böll Vakfı'nda proje sorumlusu olduğunu söyledi. Erciş, söz konusu vakfın Necip Hablemitoğlu suikastinde de payı bulunduğunu söyledi. Erciş ayrıca Gezi olaylarının finansörü olduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala'nın da bu vakıfla ilişkili olduğunu vurguladı.

CHP'NİN ABD'DEKİ LOBİCİSİ DE AYNI KURULUŞTAN

Emre Erciş, CHP'nin ABD'deki lobi faaliyetlerini yürüten Yurter Özcan'ın da Washington Enstitüsü ile bağlantılı olduğunu belirterek, ilk faaliyetinin ise CHP'li bir heyeti ABD'ye davet ettiğini söyledi. Söz konusu heyetin içinde şu anda FETÖ firarisi olan Aykan Erdemir ile birlikte Sedef Küçük, Faruk Loğoğlu, Faik Tunay, Umut Oran gibi isimler vardı. 2003 yılındaki bu ziyarette ABD'deki Musevi kuruluşları başta olmak üzere hükümet yetkilileri ve gazetecilerle görüştükleri belirtildi.

Erciş, sonrasında ise 2013 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ve aralarında dönemin CHP'li isimleri Aytun Çıray, Aydın Ayaydın, Kamer Genç, Engin Altay Faik Öztrak, Şafak Pavey ve Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin de olduğu bir heyetin yeni bir ziyaret yaptığını belirtti. Bu heyet düşüne kuruluşları ve Moses Abramovits gibi isimlerle görüştü.

Erciş ayrıca en dikkat çekici ziyaretin ise 17/25 Aralık darbe girişimi öncesinde FETÖ'nün ABD'deki faaliyetlerini yürüten Mahmut Yeter ve Emre Çelik gibi isimlere yapıldığını söyledi. Erciş, bu ziyarette CHP'nin 17/25 Aralık darbe girişiminde nasıl tavır alacağının belirlendiğinin altını çizdi.

KAYNAK : SUPERHABER.TV
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Hukuk bu ifadeleri aydınlatır diyelim.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sorunu hukuk çözmez TOROS çözer neresin TOROS
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    gezi olaylarında koç ailesi. boğaziçi olaylarında sabancı ailesi. arkadaş nedir bu her iki aileden çektiğimiz bunlar yıllarca bu ülkeyi sömürdüğü yetmedimi . ALLAH bunları bildiği gibi yapsın inşallah.
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    allah belalarıni versin bu hayın masonlarn
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 3 yıl önce Şikayet Et
    OHOOOO!.... Biz ölmüşüz de ağlayanımız yok... Ortalık vıngıl vıngıl HAİN KAYNIYOR... Elini sallasan İngiliz ALİ KEMALLER vatan hainlerine... 'e değecek... Siz dıştan, biz içten yıkmaya (!) çalışıyoruz devletimizi. Ne güçlü devletimiz VARMIŞ... Allah fırsat vermesinsürüngen hainlere!...
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha CHP ha İP.Aytun Çıray bir ordai bir orada, hem de şimdi danışman.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Başarayacakaızın Elhamdulillah 83 miıyon sokaga dökülür hepsinide bertaraf ederiz yinede BAŞARAMAYACAKSINIZ....Hainler +Haçlılar bir olun yinede BAŞARAMAYACAKSINIZ.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    En az 15-20 Milyonu sayma onlar kesinlikle gelmez!
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    orhan 20. milyon çıkınca gerisi kaçar zaten sen rahat ol. yeterki safını belli et.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    o kadar emin olma 83 milyondan... o dediğin vasıfta 20 milyon ya çıkar ya çıkmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR