Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün, kına ve nişan törenleri Mart ayında olacak mı?

Düğün salonlarının açılacağı tarih dört gözle bekleniyor. Düğün, nişan ve kına töreni yapmak isteyen çiftler bahar ayının da yaklaşması ile birlikte gün alabilmek için normalleşme sürecinin başlayacağı zamanı bekliyor. Konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer ise normalleşme sürecine ilişkin açıklamaları yapmaya başladı. İşte konuya ilişkin son detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 23.02.2021 12:29 GÜNCELLEME 23.02.2021 12:30 GÜNCEL
Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün, kına ve nişan törenleri Mart ayında olacak mı?
Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün, kına ve nişan törenleri Mart ayında olacak mı?

Düğün salonlarını açılacağı tarih yoğun bir şekilde araştırılmaya devam ediyor. 2. dalganın başlaması ile birlikte Korona virüs tedbirlerini yeniden hayata geçiren yetkililer, kısıtlamaları uygulamaya devam ediyor. Kış aylarının sonuna yaklaşılması ile birlikte önümüzdeki dönemde havalar da ısınmaya başlayacak. Bu yıl evlenmeyi planlayan veya nişan yapmayı planlayan çiftler ise sabırsızlıkla tarih belirlemeye çalışıyor. Bu nedenle normalleşme sürecine ilişkin yapılan açıklamaları dört gözle bekliyor. Peki Düğün salonları ne zaman açılacak? Nişan ve kınalar hangi tarihte başlayacak? İşte merak edilen son gelişmeler....

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK? NİŞAN VE KINA MERASİMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düğün düğün salonlarının açılacağı tarihe ilişkin henüz resmi kaynaklardan net bir açıklama yapılmadı. Düğün, nişan ve kına töreni yapmak isteyen çiftler ise sabırsızlıkla yetkililerden gelecek haberi bekliyor.

İlk kısıtlama tedbirlerinin ise Mart ayı itibari ile gevşetilmeye başlayacağı konuşulanlar arasında yerini aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise en son düzenlenen kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada Vaka sayılarının belirli bir sayının altına düşmesi ile birlikte tedbirlerin kısa süre içerisin kademeli olarak kaldırılacağının müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadelerini kullandı.

DÜĞÜNLERİ GİZLİ DAVETLİLER DENETLEYECEK?

Yeni önlemlerle birlikte Güvenli Düğün Sertifikasyon Projesi kapsamında yetki belgesi olan düğün salonlarında ISO 9001:2015 sertifikasyonu işlemi yapılacak. Bu tedbirlerin yanı sıra düğünleri gizli davetliler denetleyecek. düğün esnasında 25-35 yaşları arasında üniversite mezunu adaylar arasından seçilecek olan gizli davetliler salon sahibinin haberi olmadan salonları gezecek ve düğünleri denetleyecek. Şayet gizli davetli işletme hakkında olumsuz bir rapor düzenler ise işletmenin ISO 9001 belge iptali işlemi gerçekleştirilebilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR