Başkan Erdoğan açıkladı! Yüzde 100 destek...

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda konuşurken, "Sporcu bursuyla genç sporcularımız kazandıkları bölümlerde yüzde 100 burslu şekilde okuyabilecekler" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2021 15:56 GÜNCELLEME 19.02.2021 13:32 GÜNCEL
Başkan Erdoğan açıkladı! Yüzde 100 destek...
Başkan Erdoğan açıkladı! Yüzde 100 destek...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Başkan Erdoğan'ın toplantıdaki açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bu gazi mekana hoş geldiniz. Öncelikle sizlerin şahsında tüm gençlerimizin milletimiz ve tüm İslam aleminin Regaip gecesini tebrik ediyorum.

Bu program bize spor ile eğitim öğretimin birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısı olduğu bir kez daha göstermiştir. Bizim çocukluğumuzda spor özen gösterilmez sporla uğraşan çocuklar adeta hayta olarak gösterilirdi.

Halbuki gelişmiş ülkelerde spor etkinlikleri eğitim ve öğretim hayatının ayrılmaz bir parçası olarak görülür. Dünyanın bir çok noktasında akademik başarı ile spordaki başarının bir arada gittiğini görüyoruz.

Akademik çalışmalarda başı çeken kurumların sporda da başarılı dereceler alması kesinlikle tesadüfi değildir. Bizim üniversitelerimizin de aynı başarıyı yakalayacağına inanıyorum. Aileler artık çocuklarını daha fazla spora yönlendiriyor. Üniversiteler artık sporda derece yapmış çocuklara daha fazla sahip çıkıyor.

Son dakika: Başkan Erdoğan açıkladı! Yüzde 100 destek...

SAYIYI 3933'E YÜKSELTTİK

Türkiye bizim dönemimizde diğer alanlarla birlikte spor alanlarında da çağ atlamıştır. Ülkemizde spor tesisi sayısını 1575’ten 3933’e yükselttik.

Türkiye genelinde yaptığımız stadyumlardan 32’sinşi tamamladık 12’sinin yapımı devam ediyor. Atletizm pistlerimizin sayısını 12’de 56’ya spor salonlarımızın sayısını 372’den 904’e çıkardık.  Faal sporcu sayımız ise burası ilginç, son 18 yılda 206 bin 3 milyon 623 bine ulaştı. Okullarımızda tespit ettiğimiz kabiliyetli gençlerimizi de özel takibe alıyoruz.

Başarılı sporcularımızın emeğini zayi etmemek adına devlet olarak farklı mali destek hizmetlerini faaliyete aldık. Her başarı kıymetlidir önemlidir, ancak başarının kendisi kadar kalitenin takdiri de önemlidir.

Üniversiteyi kazanan tüm milli sporcularımıza burs veriyor, yurtlarda barınma önceliği veriyoruz. 2002 yılında sadece 1481 madalya kazanabilen sporcularımız 2019 yılında 8800’ün üzerinde madalya ile hepimizi sevindirdiler. 

"ONLARA MİLLETİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Koronavirüs salgınına rağmen sporcularımız katıldıkları organizasyonlarda üstün başarılar gösterdiler. Bayrağımızı gururla dalgalandıran her bir gencimize milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Spora ilgi duyan evlatlarımız artık eğitimle hayalleri arasında bir seçim yapmak zorunda kalmıyor. Gençlere yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Bu ülke gençlerin omuzlarında yükselecektir.

Türkiye’yi aydınlık yarınlara sporda sanatta, bilimde kültürde gençlerimiz sağlayacaktır. Gençlik geleceğimizin tohumu istikbalimizin teminatıdır.

Kamusu sivil toplumu üniversitesi hepimizin görevi gençlerimize hayallerini gerçekleştirebilecek ortamı sağlamaktır. 

YÜZDE 100 DESTEK

Sporcu bursu ile belirli başarı kriterini sağlayan öğrencilerimiz kazandıkları bölümde yüzde 100 burslu bir şekilde okuyabileceklerdir.

İlk olarak özel öğretim derneğine bağlı özel okullarla mutabakat metni imzalandı. Buradan tüm özel eğitim kurumlarımızı Türk sporcularını yetiştirmek amacıyla bu mutabakata katılmaya davet ediyorum.

Türk sporcularına çağ atlatacak bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Milli sporcu Bursu mutabakatının Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Halkı güzel destekliyor reis,ver mehteri
    Cevapla
  • dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhur başkanım şu faizlere bir el atın lütfen düşsün çok yüksek ev alacaz alamıyoruz
    Cevapla
  • Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden tarıma 100 de tuz destek yok da spora var yakında işzizler ordusu olacak
    Cevapla
  • Reis 3 yıl önce Şikayet Et
    Sampiyon Ulkeye sampiyon sporcular ve argeciler yakisir
    Cevapla
  • haldun 3 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda universitelerde binlerce isci 2800 tl alirken baska kurumlarda iscilerev4500 maas verdiler bu esitsizlik giderilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR