HDP'li vekili Gara'da gördüğünü söyleyen teröristin ifadesi ortaya çıktı

Bakan Soylu katıldığı bir programda Gara'ya giden HDP'li vekilin Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı ve bunu bir teröristin ifadesinde söylediğini belirtti. Taşdemir hakkındaki iddiayı kabul etmezken teslim olan teröristin ifadesi ortaya çıktı. Terörist ifadesinde, Taşdemir'in sivil kıyafetli, sırt çantalı ve yanında poşetler olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2021 15:45 GÜNCELLEME 22.02.2021 15:45 GÜNCEL
HDP'li vekili Gara'da gördüğünü söyleyen teröristin ifadesi ortaya çıktı
HDP'li vekili Gara'da gördüğünü söyleyen teröristin ifadesi ortaya çıktı

Gara'da PKK tarafından şehit edilen 13 vatandaşımızla ilgili olarak Meclis'te bilgilendirme yapan Soylu, bir HDP'li vekilin Gara'ya gittiğini söyledi. Soylu, bunu teslim olan bir teröristin anlattığını belirtirken, o teröristin ifadesi ortaya çıktı.

TERÖRİSTİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Teröristin Gara bölgesinde Dirayet Dilan Taşdemir'in kendisinin içerisinde bulunduğu araca bindiğini, sivil kıyafetli, sırt çantalı ve yanında poşetler olduğunu anlattığı öğrenildi. Ayrıca teröristin, Taşdemir'in terör örgütünün Mahmur kampında indiğini ve araç değiştirerek oradan ayrıldığını söylediği de kaydedildi.

"SİVİL KIYAFETLİYDİ, SIRT ÇANTALI VE ELİNDE POŞETLER VARDI"

Teslim olan terörist ifadesinde şunları anlattı: "Irak Mahmur alanına, özel kuvvetler mensubu Pirdoğan kod isimli örgüt mensubunun şoförlüğünde, yine bu alanın düzenlemesini yapan Özgür Çiya ve Arin Botan ve Arin kod isimli örgüt üyeleriyle beraber geçtim. Araçta kod isimlerini hatırlamadığım 3 erkek terör örgüt üyesi daha vardı. Herkesin yanında silah ve teçhizatları bulunuyordu. Gara alanında araç ile 1.5 saat yolculuk yaptık. Yolda başka bir aracın yanında durduk. Bu araçtan Dirayet Dilan Taşdemir isimli, sonradan televizyondan HDP milletvekili olduğunu öğrendiğim kişi indi. Benim bulunduğum araca bindi. Bu kişi sivil kıyafetliydi, yanında sırt çantası ve poşetler de vardı. Araca bindikten sonra sadece selamlaştık. Aramızda başka bir konuşma olmadı. Yaklaşık 1 saat araç yolculuğundan sonra Mahmur kampına geldik. Bize 'hoşça kalın' diyerek araçtan indi. Bu şahsı başka bir araç aldı"

TAŞDEMİR, SOYLU'NUN İDDİASINI REDDETMİŞTİ

Soylu'nun ismini açıklamasından sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir, "Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftiraolduğunu göstereceğiz" demişti.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASIYLA SORUŞTURULUYOR

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında bu bilgiler doğrultusunda soruşturma yürütüyor. Başsavcılık Taşdemir'in terör örgütü PKK ile ilişkisi ve Gara'da bulunmasıyla ilgili araştırma yapıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR