The service is unavailable hatasının çözümü! AÖL sistemine giriş neden yapılamıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi sınavları 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. AÖL sınavlarına öğrenci girişi yapmak isteyen öğrenciler " The service is unavailable hatası" ile karşılaşıyor. Sınavlara girmek isteyen öğrenciler hatanın çözümü için internette araştırma yapıyor. Peki The service unavailable hatası ne demek? AÖL sınavlarına neden giriş yapılamıyor? İşte çözümü...

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 10:18 GÜNCELLEME 25.02.2021 11:15 GÜNCEL
The service is unavailable hatasının çözümü! AÖL sistemine giriş neden yapılamıyor?
The service is unavailable hatasının çözümü! AÖL sistemine giriş neden yapılamıyor?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Liselerde eğitimlerine devam eden binlerce aday için sınavlar bugün itibariyle başladı. Sabahın erken saatlerinde sınavlara yoğunluk olmadan katılmak isteyen öğrenciler bilgisayar başına geçti. AÖL sınav giriş ekranına ulaşmak isteyen öğrenciler "The service is unavailable hatası" alıyor. Bu hatanın çözümü için internet üzerinden araştırma yapan öğrenciler sınav giriş ekranına erişemiyor. Sınavlara katılabilmek için bu hatanın çözülmesi gerekiyor. Açık Öğretim Lisesi sınavları 1 Mart 2021 saat 23:59'a kadar devam edecek. Öğrenciler Açık Öğretim Kurumları (AÖK) sınav giriş ekranından sınavlarını tamamlayabilecek. Peki " The service is unavailable hatasının çözümü nedir? 

THE SERVİCE İS UNAVAİLABLE HATASI NEDİR?

The service is unavailable, " Hizmet kullanılamıyor" anlamını taşımaktadır. Yüz binlerce öğrencinin sabah saatlerinde AÖL sınav ekranında giriş yapamamasının nedeni sistemde yaşanan yoğunluktandır.  “Service Unavailable” hatası kullanıcıya erişmeye çalıştığı internet sitesinin yer aldığı sunucunun geçici olarak mevcut olmadığını göstermektedir. Sınavlara giriş yapmadan önce adayların internet bağlantısının bulunduğu modemi yeniden başlatması tavsiye edilmektedir. MEB tarafından henüz alınan bu hatayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

AÖL SINAVLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem online sınavları bugün itibariyle başladı.

İnternet üzerinden yapılacak sınavlarda bilgi paylaşımının önüne geçilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı kritik adımlar attı.

Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak.

Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması hâlinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek.

Sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı geçersiz sayılacak.

Sınav ekranında görüntü alma, kaydetme, aktarma, kopyalama ve yazdırma işlemleri yapan öğrenciler sınav kurallarını ihlal etmiş sayılacak. 

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri sınav sırasında ekran dışına çıkılması durumunda sınav sonlandırılarak geçersiz sayılacaktır.

Soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. 

Sınav bölümünde öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve paylaşım ihlali yapan öğrenciler tespit edilecektir.

Sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen Açık Lise öğrencilerinin girdikleri sınavlar iptal edilecektir.

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları 1 Mart tarihine kadar devam edecek. 

Adaylar soru ve sınavın uygulamasına ilişkin itirazları sonuçlar açıklandıktan sonra  5 gün içerisinde yapabilecek. 

Sınav sistemine erişme de problem yaşayan ve bilgi almak isteyen adaylar "444 0 632" danışma hattından bilgi edinebilir. 

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • Duygu 3 yıl önce Şikayet Et
    Orta okul sınavı ve lise sınavları ni aynı zamanda yapılmamış olsaydı belki böyle bir surunla karsilasilmazdi
    Cevapla
  • Duygu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınava giren bütün insallar mağdur lütfen gereği yapılsin
    Cevapla
  • Duygu 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sekilde bende 6 soruda kaldım sistem ana sayfaya attı direkt tekrar sayfa açılıp giriş yapana kadar verdikleri 25dakika doldu bunun sorumlusu kim şimdi benmiyim buna bir çözüm bulunsun acil tarafından bir dafaya mahsus kaldıkları derse kaldıkları yerden devam edebilme hakkı verilecek diyor nasıl verecekler o hakkı onunla ilgili herhangi bir işlemde yok ayrica
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın bendedir aynısı oldu mağdur duruma düştük
    Cevapla
  • Sude 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şekilde benimde oldu 4 soruda kaldı sınavdan attı sınav tamamlandı dedi bunun sorumlusu benmiyim şimdi çok saçma
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bıktık artık şu 35 yaş üstünü mezun edin attık ben 40 yaşındayım 8. Dönem öğrencisiyim 150 puanım var hala saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz bizi mezun edin zaten bu saatten sonra ne memur ola biliriz ne polis ne asker bir diplomamız bari olsun kafası çalışan imkanı olan belki üniversite okur 40 yaşından sonra neden bu eziyet bize berin diplomamızda kurtulalım artık 40 yaşından sonra ne istiyorsunuz bizden bıktık artık bıktık güya sınav olduk ömrümde bukadar basit kullanışsız işlevsiz bir yazılım görmedim
    Cevapla
  • Müberra 3 yıl önce Şikayet Et
    dersin sorularini cevaplarken beni sinavdan atti.ne olacak simdi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR