Fezlekeler ile ilgili çarpıcı değerlendirme: CHP 'hayır' diyecek, İyi parti...

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugün köşesinde HDP'li vekillerin fezlekesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Selvi yazısında "AK Parti ve MHP dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacaklar. Ama asıl CHP ne yapacak?... Ama ben asıl İYİ Parti’nin durumunu merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.02.2021 13:42 GÜNCELLEME 25.02.2021 13:46 GÜNCEL
Fezlekeler ile ilgili çarpıcı değerlendirme: CHP 'hayır' diyecek, İyi parti...
Fezlekeler ile ilgili çarpıcı değerlendirme: CHP 'hayır' diyecek, İyi parti...

İşte Abdulkadir Selvi'nin o yazısı;

CHP DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINA 'HAYIR' DİYECEK

Aralarında HDP’lilerin de bulunduğu 33 fezleke Meclis’e ulaştı. Kobani soruşturması nedeniyle Pervin Buldan başta olmak üzere 9 HDP'linin fezlekesi de bulunuyor. HDP, CHP ve siyasetin renkli ismi Cemal Enginyurt hakkında düzenlenen fezleke de yer alıyor. Meclis Başkanlığı şekil yönünden inceledikten sonra Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na sevk edilecek.

HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sadece sayı konusu değil, siyasi bir gösterge olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Süreç ne ise aynen işleyecektir. Bu konularla alakalı komisyonlar da müzakerelerini yapar. Sonra Genel Kurul’a gelir. Genel Kurul’da da hemen eller iner kalkar" dedi.

KILIÇDAROĞLU HDP’YE DOKUNDURMAZ

AK Parti ve MHP dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy kullanacaklar. Ama asıl CHP ne yapacak? CHP MYK’da dosyaların içeriklerinin incelenmesi kararı alındı. Ancak Kılıçdaroğlu 2023’e giderken her ne pahasına olursa olsun, HDP ile ittifakı sürdürmekte kararlı. Gara’da PKK’nın şehit ettiği 13 vatandaşımız için bile "13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" diyen Kılıçdaroğlu, ittifakı yıkma pahasına HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde oy kullanır mı? Kullanmaz. Ama ben asıl İYİ Parti’nin durumunu merak ediyorum.

ŞENTOP ANAYASA MAHKEMESİ’NE SORDU

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki tartışmasına dikkat çekmiştim.

Anayasa Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu’yla ilgili ihlal kararını Meclis’e göndermesi üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yetki aşımı itirazında bulunarak tavzih isteyeceğini hatırlatmıştım. Meclis Başkanı Şentop o adımı attı.

Meclis Hukuk İşleri Başkanı avukat Celalettin Gürses imzasıyla 15 Şubat tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen yazıda tavzih ve maddi hatanın düzeltilmesi talep edildi.

‘MECLİS’İN GÖREVİ NE’ SORUSU

6 sayfadan oluşan tavzih yazısında, Enis Berberoğlu’yla ilgili hak ihlalinin giderilmesi için kararın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği belirtilerek, bu işlemlerin tesisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Anayasa ve kanunlarla tanınan bir yetki olmadığı belirtildi. Anayasa Mahkemesi’ne, "İhlal kararının gereğinin yerine getirilmesi yalnızca ilgili derece mahkemelerinin değil, ilgileri olduğu ölçüde başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevidir" cümlesi ile ne kastedildiği soruldu.

'MAKSAT NEDİR' SORUSU

İhlal kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte zaten kamuoyunun bilgisinin olduğu belirtilerek, "Meclis'e ayrıca gönderilmesinin sebebi anlaşılamamıştır" denildi.

Hak ihlaliyle ilgili kararın Meclis’e gönderilmesiyle Enis Berberoğlu’yla ilgili hak ihlalinde Meclis’in payı bulunduğu izlenimi oluşturduğu belirtilerek düzeltilmesi istendi.

Bakalım Anayasa Mahkemesi’nin tavrı ne olacak?

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar zaten aynı ağacın dallarıdır,ikisininde duşmanı islam dır
    Cevapla
  • Ali Uzalp 3 yıl önce Şikayet Et
    chp,hdp i Meclise sokan parti fezlekeye hyır diyecektir , sonrasında Attürkün değil pkk. nın partisi oldu kan bağları var, eli mahkum hayır diyemez , hdp kk chp hepsi bir
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Baraj atlatanlar hdp PKK el ele. halk tv izliyorum CHP millet vekili hdpyi savunuyorlar şimdi ne oldukları daha iyi anlaşılıyor yılanın başı mecliste kuyruğu kandilde bu yılan iki başlı. Biri hdp biri CHP başı dururken biz kuyruğunu eziyoruz.
    Cevapla
  • ARİF 3 yıl önce Şikayet Et
    ördeklerin sesi sesi vak vak vak bunlarınkide vik vik vik
    Cevapla
  • ÇETİN 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlarında birbirlerine güveni yok tek dertleri erdoğan gitsinde ne olursa olsun ülkemi bölünsün ekonomimi çöksün zerre kadar umurlarında değil ha buarada kahvaltı ne oldu
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Her fırsatta Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyenlerin geldiği son nokta. Teröre kanunsuzluğa evet demek milli duruş olabilir mi? Yargılamaya hayır demek engel koymak. Yazık ülkem adına yazık.
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Fetö nasıl islamı kullanıyorsa chp de yıllardır atatürkü kullanıyor. Hdp lilerin 6 8 ekim olaylarında atatürk heykellerine yaptıkları görmezden geliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR