Bakan Koca son haritayı paylaştı: İşte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı iller

Son Dakika haberi; Sağlık Bakanı Koca illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı. Haritaya göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldığını açıklamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2021 20:28 GÜNCELLEME 02.03.2021 00:24 GÜNCEL
Bakan Koca son haritayı paylaştı: İşte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı iller
Bakan Koca son haritayı paylaştı: İşte hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaşımında 'İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.' ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU KISITLAMASI DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLERDE TAMAMEN KALKTI

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. 

Bakan Koca'nın paylaştığı haritaya göre normalleşmeye en yakın iller şu şekilde;

Düşük riskli (mavi) gösterilen iller; Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli (mavi) iller olarak açıklandı.

 

Sarı ve mavi renkli illerde hafta sonu yasağı kalktı. Turuncu ve kırmızı renkli illerde sadece Pazar günü yasak uygulanacak.

Çok yüksek riskli (kırmızı) gösterilen iller; Kovid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.

Orta riskli (sarı) gösterilen iller; Ankara'nın yanı sıra, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars da orta riskli (sarı) grupta yer aldı.

Yüksek riskli (turuncu) gösterilen iller; İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

VALİ YERLİKAYA'DAN TURUNCU UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Bakan Koca'nın paylaştığı risk haritasını alıntılayarak "Kıymetli İstanbullular, Şehrimiz turuncu renk ile yüksek riskli iller arasında yer almakta." ifadelerini kullandı. 

3 BÜYÜKŞEHİRDE DURUM

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • Dadaş1025 3 yıl önce Şikayet Et
    Seçim sonuçları gibi bir tablo olmuş (:
    Cevapla
  • Kaan77 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük hata kırmızı ve turuncu erlerde okulları açmaktı
    Cevapla
  • cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hala bu tiyatroya inanlar var.Hes kodu ne işe yarar..
    Cevapla
  • levent 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalığın danişkası valla bu milletle resmen dalga geçmekten başka bişey değil koltuklar sıcak geldi heralde kimse kalkmak istemiyor
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun konyama ..yine Rekor kırdi.
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Evliyalar şehri, belki imtihanı o yüzden çoktur Allah bilir. Rabbim en büyük imtihanları en sevdiği kullarına verirmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR