Adalet Bakanı Gül'den yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevcut anayasada 19 defa çok önemli değişiklik yapıldığına dikkat çeken Gül, "Sürekli tamir ettiriyorsunuz ama 90 model arabanız var. Ne yaparsanız yapın kapasitesi o kadar" dedi. Gül, yeni anayasayı 2023 model arabaya benzeterek, "Yol değişti, o nedenle ihtiyaç" diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2021 19:35 GÜNCELLEME 03.03.2021 19:36 GÜNCEL
Adalet Bakanı Gül'den yeni anayasa açıklaması
Adalet Bakanı Gül'den yeni anayasa açıklaması

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İnsan Hakları Eylem Planı ve yeni anayasa süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, "Vatandaşımızın her alanda olumlu etkisini hissedeceği bir süreç var." dedi. Gül, anayasa değişikliği için uygun bir zemin olduğunu aktardı, siyasi partilerin bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

İNSAN HAKKLARI EYLEM PLANI AÇIKLAMASI

Bakan Gül'ün açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AK Parti'nin kurulduğu günden beri sürekli ve kesintisiz sürdürdüğü reform yolculuğunun bir adımı.

Hukuk güvenliği plandaki en temel unsurdur. Hukuk güvenliği oluna, insanların özgürlükleri, işi, aşı güvence altındadır. Önemli adımlar atıldı. Sessiz devrimler yapıldı. Daha fazlasını yapma irademiz var. Bunu yine yapacağız gerçekleştireceğiz. Her ülkenin anayasası vardır. Anayasalı devlet ile anayasal devlet başkadır.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Anayasa ile ilgili 19 defa çok önemli değişiklikler yapıldı. 90 model bir arabanız var. Sürekli tamir ettiriyorsunuz. Ama 90 model aracınız var. Ne yaparsanız yapın, kapasitesi o kadar. 2023 model bir araba. Yol değişmiş. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde çok önemli hamleler yapıldı. Yol da müsait ama aracın orada gidebileceği bir imkanı yok. O nedenle bir ihtiyaç. AK Parti geldiğinden beri vesayet ile mücadele etti. 15 Temmuz'da topla, tankla geldiler, millet yine mücadelesini yaptı. Özgürlükleri artırarak 2023 hedeflerine ulaşmak hedefimiz. Müzakereci bir katılım ile nasıl bir yeni anayasa yapalım diyoruz. Toplumun büyük kesimi anayasa metnini kabul etmelidir. Türkiye ruhu ile birlikte, sivillerin, demokratik, herkesin sahipleneceği bir anayasayı yapalım istiyoruz. Gelin bu anayasayı yapalım demiyoruz. Gelin önerilerinizi getirin birlikte bir anayasa hazırlayalım diyoruz. Milletin seçtiği siyasi partiler ile, millet ile birlikte bu anayasayı yapalım. Siyasi partiler bugün anayasa yapmaktan aciz mi? Elbette değil. Ülkemiz için, milletimiz için, birliğimiz ve beraberliğimizin korunması için, anayasanın çok önemli bir toplumsal metin olduğuna inanıyorum.

"HERKESİN FİKRİ ALINDI"

İnsan Hakları Eylem Planı belgesi hazırlanırken 1500'den fazla katılımcının fikri alındı. Toplumun her kesimi ile, dernekler ile, barolarla, uygulayıcılar ile müzakere süreci izlendi. Toplumun her kesiminin fikri alındı. Bu konuda yapılan eleştiriler çok doğru değil. Yargı bir parti ve hükümetin değil. Adalet su gibi, hava gibidir. Biz insan diyoruz. Sadece parti için çıkan bir belge değil.

"İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI'NDAKİ FAALİYETLER 2 YIL İÇİNDE KESİN OLARAK TAMAMLANACAK"

Bu bir kanun metni değildir. Bu bir iyi niyet metnidir. Daha iyiye yönelik her eleştiriyi kabul ederiz. Mevcut şeyler ile ilgili toplum değişiyor. Hukuk da değişmek zorunda. Hukukun toplumun gerisinde kalmaması lazım. Bu 2 yıllık bir uygulama. Bir hafta da olur, bir ay da olur. Bunların hedef süreleri çıkacak. 2 yıl içinde kesin olarak tamamlanmış olacak. Ama 6 ayda ama 1 yılda da olabilir. Makul bir süre ile hayata geçecek. Milletimiz bunu takip edecek. Yapmazsak hesabını soracak. Biz milletimize ne söz verdiysek yaptık. Bunu da yapacağız. Kamuoyuna yaptıklarımızı da anlatacağız. Kamuoyunun denetimine açacağız.

"MİLLETİMİZ OLUMLU ETKİSİNİ HİSSEDECEK"

Reform dediğimiz sihirli değnek değildir, bir zihniyettir. Belge açıkladık, her şey güllük gülistanlık oldu değildir. Reform bir iklimdir. Reform buna sahip çıkmak demektir. En iyi metni yapsak, anayasa hükmü var, ben böyle yorumluyorum. Kusura bakma. Anayasalı devlet var, anayasal devlet var. Devletin belgesinde bu var, siz böyle davranıyorsunuz diye milletimizden dönüşler gelecek. Milletimiz buna sahip çıkacak. Hakim ve savcılara da emanet edilen bir yaklaşım var. Vatandaşımızın her alanda olumlu etkisini hissedeceği bir süreç var.

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Af cıkarın milet perşşan oldu bakanım
    Cevapla
  • adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    o halde yapın bir kıyak millete de vergileri kaldırın, sıfır araçlar alabilsinler. 90 model araç kullanmayalım. efendiimmm
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam hukuku anayasa ve yasalara uygun hale getirilmrlidir
    Cevapla
  • İkra 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen önce af gelsin
    Cevapla
  • yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    niye suçu insana devlete karşı işle af gelsin. sonrası vahim.
    Cevapla
  • Byd 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek şey istiyorum her konuda her yerde adalet,üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü gerek,her ne olursa olsun olan garib guraba mazluma oluyor,servet,mal mülk makam sahiplerine ,onların yakınlarına,himaye ettiklerine birşey olmuyor,neden,neden,neden acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR