Bakan Akar helikopter kazasının nedenini açıkladı: İlk bilgilere göre...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tatvan’da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin, ''İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor. Kaza kırım ekibi incelemelere bugün başlayacak. Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek." açıklamasını yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2021 00:50 GÜNCELLEME 05.03.2021 08:19 GÜNCEL
Bakan Akar helikopter kazasının nedenini açıkladı: İlk bilgilere göre...
Bakan Akar helikopter kazasının nedenini açıkladı: İlk bilgilere göre...

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Elazığ’da 8. Kolordu Komutanlığına gelerek askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin bilgi aldı.


 

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın FETÖ'cü hainlere gösterdiği unutulmaz tepki


Bakan Akar, burada yaptığı açıklamada, Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere saat 13.55’te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait “Cougar tipi” helikopterin kaza kırıma uğradığını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Tatvan'da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

İLK BİLGİLERE GÖRE KAZA ANİ DEĞİŞEN HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE MEYDANA GELDİ

Kaza sonucu 11 personelin şehit olduğunu, 2 personelin ise yaralandığını aktaran Akar, “Yaralılarımızın hastanedeki tedavilerine devam edilmektedir. Durumları iyi” diye konuştu. Akar, helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak. Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir. İlk andan itibaren gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından kısa sürede tüm imkanlar seferber edilerek her türlü destek sağlanmıştır. Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. Bizleri derin acıya ve üzüntüye sevk eden bu elim kazada şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK’ya ve asil milletimize başsağlığı, sabır; yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.”

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Nemrut bildik bir yer; Hava güzelken dahi üzerinden uçmaktan tereddüt edilen bir yer. İki sebep duymuştum; Rüzgarlıdır ve rüzgar çok değişkendir. ikincisi; bu bölgeyi de içine alan (ikinci körfez operasyonunda Harran da arazide düşmüş cruise füzeleri ile öğrendiği bir olgu) haritalar ile navigasyon cihazlarının birlikte çalışmadığı örtüşmediği yerler var. Aletler sapıtıyor. Acaba MANPAD olabilir mi? İhtimal dahilinde görünmüyor, gerek görüntüler ve gerekse kaza yerine yakın üç kışla var ve Bu köylerin hepsi seve seve canını vatana adamış insanlar. Ruhları ŞAD olsun. Vakit saat yetince Hangi Allah dostu ve kimin Kalbinin Titreyip şehadete kapı açtığını bilmezsiniz...
    Cevapla
  • Hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin Başkan'ın vefatında da aynı şeyler söylenmişti.
    Cevapla
  • misafirim ben 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi hadi ordan gerçekleri söylemiyorlar bence bakım onarımda sabotaj yapıldı
    Cevapla
  • ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    benceyle olmaz. kanıt var mı elinde. yoksa sus, susmak da bir meziyet, bilene..
    Cevapla
  • Yiğido 3 yıl önce Şikayet Et
    La bi git
    Cevapla
  • tual 3 yıl önce Şikayet Et
    onbir şehit onbir vatan evladı onbir can ı kaybettik yüregimiz yine yandı bu helikopter kazasında Allah bu acıları birdaha bizlere yaşatmasın
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüregim yandi allah hepsine rahmet eylesin basimiz sagolsun.guzel ülkemin kahraman evlatlari acinizi yuregimin derinliklerinde his ediyurum.allah birdaha göstermesin insallah.yakinlarina allah sabir versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR