Samsun'da sokak ortasında bir kadına şiddet uygulayan zanlı gözaltına alındı

Samsun'da çocuğunun yanında sokak ortasında şiddete uğrayan kadın sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu görüntülerin ardından İ.Z. isimli zanlının başsavcılık talimatıyla gözaltına alındığı ifade edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2021 01:06 GÜNCELLEME 07.03.2021 03:44 GÜNCEL
Samsun'da sokak ortasında bir kadına şiddet uygulayan zanlı gözaltına alındı
Samsun'da sokak ortasında bir kadına şiddet uygulayan zanlı gözaltına alındı

Samsun'un Canik ilçesinde eski eşi tarafından darp edilen, yüzünde ve kafasında ezikler oluşan kadın hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, şüpheli İ.Z 5 yaşındaki kızını annesine götürmek için eski eşi E.M ile buluşmak istedi.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki meydanda buluşan İZ. ve E.M arasında bir süre sonra tartışma çıktı.

DARP EDİLEN KADIN TABURCU EDİLDİ

Tartışmanın büyümesi üzerine İ.Z eski eşini darp etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olayı yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan E.M tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kadının yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi.

Şüpheli İ.Z ise Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı.

Bu arada, kadının, çocuğunun gözü önünde darp edilmesi bir cep telefonu kamerasınca kayıt edildi.

Vatandaşlar olay esnasında balkonlarına çıkarak saldırgan adama tepki gösterdi. Bazı vatandaşlarsa olaya müdahale etmek için aşağıya indiler. Saldırgana sokakta meydan dayağı atıldı.

İşte linç görüntüleri

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti. Çiftin 3 yıl önce boşandığı öğrenildi.  

BAKAN GÜL: FAİL YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Samsun'da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kar kalmayacak." ifadelerini kullandı.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği, Canik ilçesinde yaşanan kadına şiddet olayıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“06 Mart 2021 Cumartesi günü akşam saatlerinde ilimizde meydana gelen kadına yönelik şiddet olayıyla ilgili olarak saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde İ.Z. isimli şahıs, eski eşi E.M.’yi darp etmiş ve ihbar üzerine olay yerine giden kolluk kuvvetlerimiz tarafından İ.Z. gözaltına alınmış olup soruşturma devam etmektedir. Kafasında darbeler olduğu belirlenen ve kaldırıldığı hastanede tedavisi devam eden müşteki E.M.’nin durumu yakinen takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi:

"Samsun'un Canik ilçesinde 06.03.2021 tarihinde E.M.'nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: OLAYIN YAKINDAN TAKİPÇİSİYİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Samsun'da eski eşi tarafından bir kadının darbedilmesi olayının takipçisi olduklarını belirtti. 

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun'da yaşanan kan donduran vahşet hepimizi derin bir öfkeye sevk etti. Gözü dönmüş cani, emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alındı. Bu vahşetin hesabı en ağır şekilde sorulacaktır. Olayın yakından takipçisiyiz. Şiddete uğrayan anne ile biricik evladının yanındayız." ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK: FAİLİN EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun'da eski eşine şiddet uygulayan şüphelinin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını bildirdi. 

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun'da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: DARBEDİLEN KADININ HAYATİ SORUNU YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'da eski eşi tarafından darbedilen kadının hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:

"Bir kadının sokakta, çocuğunun gözü önünde ağır şiddete maruz kaldığı haberi tüm Türkiye'yi üzdü. Samsun'daki olayda 112 Acil ekibimiz 21.11'de gelen çağrı üzerine 21.16'da hastaya, 21.20'de hastaneye ulaştı. Şu an Eğitim Araştırma Hastanesinde olan hastanın hayati sorunu yok."

Zanlı İ.Z gözaltına alındı

Zanlı İ.Z gözaltına alındı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • E DADAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka kaldırılırsa Boşanmalar ortadan kalkar kadınlar bu nafakayı kendilerine bir gelir Gürlüyor boşanıyor istediği şekilde hareket ediyor bu durum vahim
    Cevapla
  • E dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    meselenin ne olduğunu bilmiyoruz kanunları mız yetersiz Buşanip nafaka lalan ve istediği ahlaksızlığı yapabilen insanlar mevcut bu nafaka onlari her türlü yola itiyor nafaka kaldırılırsa boşanmanın önü kapanır Nasıl olsa gelirim var diye boşan hep istedi hareketleri sergiliyor bu da erkeklerin sabrını taşırıyor nafakaya karşıyım o zaman boşanmalar biter
    Cevapla
  • Been 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bunun psikoljik ve sosyolojik nedenlerini araştırmak gerekir. Yoksa daha çok böyle haberler çıkar. Sorunun sebeplerini başından bulup kökünden halletmek gerekir.
    Cevapla
  • Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdaki bazi yorumlara bakinca, İyi ki uydurma da olsa kadinin dövülebilecegiyle ilgili hadis yok. Burda cok meraklilari var, medeniyetsiz insanlar. Utaniyorum sizden. Hz. Hatice hayatin icindeydi, ticaretle uğrasti, peygamberimiz ne zaman ona siddet uyguladi.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar yetersiz. Mevcut kanuna göre 6 ay sonra çıkar. Oysa Kanunların yanına suçu işlemeyi zorlaştıracak ceza verilebilir denilip hakimin eli genişletilse. O zamanda hakimlerin astığı astık kestiği kestik futboldaki hakem tartışmalarına döner. Ülkemizde suçun cezası yok artırılması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR