Son Dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! İşte vaka sayısının en çok arttığı 5 il!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından son dakika açıklamalarda bulundu. Tabloya göre 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan iller Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne oldu. İşte tüm detaylar..

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2021 18:03 GÜNCELLEME 07.03.2021 18:43 GÜNCEL
Son Dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! İşte vaka sayısının en çok arttığı 5 il!
Son Dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! İşte vaka sayısının en çok arttığı 5 il!

Koca paylaşımında "Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne. En çok azalan illerimiz: Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman. Birlikte tedbirlere uyarak tüm illerimizi mavi kategoriye sokalım." ifadelerini kullandı.

KOCA'DAN DİKKATLİ OLALIM UYARISI

Koca tabloyla ilgili illeri uyararak "Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz." dedi.

Güncel koronavirüs risk haritası için tıklayınız

Daha önce açıklanan (27 Şubat - 5 Mart) haftalık vaka sayıları

27 Şubat - 5 Mart haftalık vaka sayıları

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehirlerde-İllerde Vaka artışları hesaplaması yanlış yapılıyor.. 16 Milyonluk istanbulda Vaka artışı 100.000 insana göre yapılırken nüfusu 100.000,den Fazla ama Vaka sayısı çok düşük olan bir çok İlçede 100.000 kişi hasabına sokularak kırmızı (çok yüksek Vakaya sokulup) Yasak getirilerek çok büyük haksızlık yapılıyor! Halbuki Vaka hesaplamaları Nüfusa göre hesaplanması lazım!.
    Cevapla
  • SAMSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske Mesafe Hijyen e uyalım vaka sayısını düşürelim.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurttaşlar çıkmayın Allah'ın ızı seversiniz.Evlerde bıktık ama değişen yine bişey yok.Ya sabır deyin iki ay çıkmayın elzem olmadıkça
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tablolara dikkat edilirse; artış alan illerdeki artışlar çok fazla olurken, azalışların çok sınırlı olduğunu görülüyor. Bu durum maalesef halkımızın tedbirlere layıkıyla uymadığının bir başka göstergesi
    Cevapla
  • Görkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım aşılama hızımız diğer ülkelere nazaran hızlı olsa da yine de çok yavaş bu hızla aşılananların %60 ı bulması bir seneden fazla sürecek !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR