Bu köyün taşı toprağı altın!

Ağrı'nın Mollakara Köyü'nde iki noktada altın rezervi tespit edildi. Altının 2022 yılında çıkarılmaya başlanacağı ve bin kişinin istihdam edileceği açıklandı, Mollakara halkı sevinçten havalara uçtu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2021 07:14 GÜNCELLEME 09.03.2021 07:14 GÜNCEL
Bu köyün taşı toprağı altın!
Bu köyün taşı toprağı altın!

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Mollakara Köyü'nde 4 ay önce iki ayrı noktada altın rezervi bulundu. Diyadin Kaymakamı Alper Balcı, tespit edilen iki bölgede ilk altın dökümüne 2022'de başlanmasının planlandığını ve yapılacak yatırımla bölgede bin kişilik bir istihdam alanının da oluşacağını kaydetti. 70 haneli 500 nüfuslu köy halkı büyük mutluluk yaşadı.

TERSİNE GÖÇ OLACAK

Heyecanla çalışmaların başlamasını beklediklerini söyleyen Muhtar Bünyamin Çiftçi, "Köyümüzde altın bulunduğunu duyunca çok şaşırdık. Herkes bana nasıl olduğunu sordu. Yapılan sondajlar da gösteriyor ki köyümüzün dağı, taşı, toprağı altın. Büyük kentlere göç edenlerin bile geri döneceklerine inanıyoruz" dedi. Bölgede 1,5 milyar dolarlık altın rezervi bekleniyor.

TMSF Başkanı Muhittin Gülal, bölgede keşfedilen altının çıkarılmasına yönelik hazırlıklara başladıklarını ve en az 300 milyon dolarlık yatırım yapılarak, bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti. Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, bölgede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile çalışmaların hızlandırıldığını ve maden arama çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Tespit edilen 2 zonda, 2022 yılında ilk altın dökümüne başlamayı planladıklarını belirten Balcı, yapılacak yatırımla bölgede bin kişilik bir istihdam alanının da oluşacağını kaydetti.

Köylülerden Zeynel Abidin Çiftçi "Bu bölgede bulunan mermer, termal su gibi diğer kaynakların da değerlendirilmesini istiyoruz. Biz şu anda köy halkı ve bölge insanı olarak çok mutluyuz. Burada bin işçi çalışacak. Bu da Türkiye'nin bin ailesinin ekmek yemesi demek" dedi. Altın rezervinin tespit edildiği bölgeyi at sırtında gezen köylülerden Mehmet Hanifi Çiftçi ile gençlerden Deniz Karakuş da mutlu olduklarını dile getirdi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Nurgül 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğu ve güneydoğungüneydoğu nun her tarafı maden değil.mı bu kavga neden düşünmek lâzım. Bizim memkeketin her tarafı maden taşı toprağı altın ama halkımızı uyutmayLim. Bu halk kenetlenirse dünya önümüzde düz çöker. Akılcı siyâset lütfen .
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    halk niye seviniyor, devletin olacak altın
    Cevapla
  • Nurgül 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Devlet nekadAr zenginse halk okadar refah içinde yaşar
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    en başta çalışlan kim olacak.
    Cevapla
  • Naci 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah faydalı olur
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah şükürler olsun Allahım Başkanımızı Başımızdan Eksik Etmesin Başkanım ERDOĞAN
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    altının cıkmasıyla başkanın ne alakası var onu çıkardı manyakmısınız nesiniz siz la
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR