Ankara için ürküten uyarı! Vaka sayıları hızla artıyor

Ankara'da 100 bin nüfusta görülen koronavirüs vakalarının 39,98'den 54,83'e yükselmesi halkı tedirgin etti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Ankara'da caddelerdeki yoğunluktan ne yazık ki biraz korkutucu günlerin de gelebileceğini hissediyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2021 12:24 GÜNCELLEME 09.03.2021 12:24 GÜNCEL
Ankara için ürküten uyarı! Vaka sayıları hızla artıyor
Ankara için ürküten uyarı! Vaka sayıları hızla artıyor

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasına göre, Ankara'da 20-26 Şubat'ta 100 binde 39,98 olan vaka sayısı, 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 54,83'e yükseldi. Türkiye koronavirüs risk haritasında sarı renkle orta riskli iller arasında yer alan Ankara, güncel vakalara göre turuncu renge dönerek yüksek riskli iller arasına girdi.

1 hafta içinde haritada yaşanan bu değişim, Ankara halkını tedirgin etti. Vaka sayısındaki artışı rağmen Başkent sokaklarındaki yoğunluk da dikkat çekti. Kentin en yoğun alanlarından Kızılay'da cadde ve sokaklarda oluşan yoğunlukta vatandaşların zaman zaman fiziksel mesafeyi unuttuğu görüldü.

'KORKUTUCU GÜNLERİN GELECEĞİNİ HİSSEDİYORUZ'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı da toplu taşıma araçlarında ve caddelerdeki yoğunluğa dikkat çekti.

Savaşçı, "Ankara'da sabah trafikten, akşam eğlence mekanı olsun, restoranlar olsun caddelerdeki yoğunluktan ne yazık ki biraz korkutucu günlerin gelebileceğini hissediyoruz. Ankara resmi kurumların olduğu yer, çalışanlar daha çok dikkat etmek zorunda. Çalışan kesim tedbiri mutlaka elden bırakmasın. Okul yöneticileriyle öğrencilerimiz okullarda bütün önlemleri alsın. Tabii ki restoranlarda ve eğlence mekânlarında da işletmeciler kurallara birebir uymak zorunda. Gerekli önlemleri, tedbirleri ve denetlemeleri de güvenlik güçlerimiz harfiyen gerçekleştirmek zorundadır. Halkımız ne kadar çok yardımcı olursa Ankara özelinde de başarıya ulaşabiliriz. Ankara insanı, Ankara'da yaşayanlar kurallara biraz daha fazla uymayı sever. Dolayısıyla biraz dikkat edersek aslında vaka sayıları tekrar bu kısıtlama dönemindeki istenilen seviyelere düşecektir" diye konuştu.

'ÜZERİMİZDE BİRAZ REHAVET VAR'

Doç. Dr. Savaşçı, vaka sayılarındaki artışın kısıtlamaların kaldırılmasından kaynaklanmadığını da söyleyerek, "Biz gün gün vaka sayılarındaki artışı görüyorduk. Kontrollü normalleşme kapsamında kısıtlamaların gevşetilmesinin bir etkisini görmedik. Bu etkiyi muhtemelen 1 hafta 10 gün içerisinde göreceğiz. Halkımızı korkutup paniğe sevk etmek istemiyoruz; ama genel anlamda tüm halkımızla, çalışanlarla, sağlık çalışanlarıyla, kolluk kuvvetleriyle 1 yıldır mücadele ediyoruz. Ne yazık ki üzerimizde biraz rehavet var. Hepimiz kendimizde suç aramak zorundayız" dedi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Salgını hala hafife alan zihniyet bitmedikçe sürer gider. Adam hala bunlar tiyatro diyor caddede maskesiz kafede mesafesiz,ikaz etsen dayak yersin . Bunların önemli bir kısmı yoğun bakıma düşmeden Türkiye düzelmez. Ha bu arada artık Koronalı hastalar ücretli olsun ,aşırı sosyal devlet anlayışı salgını artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Nasıl olsa bedava diye kimsenin dikkat ettiği yok.
    Cevapla
  • B.Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Normalleşmeye bir anda geçildi özellikle kamuda mesai saatinin eski düzene dönmesi sabah trafiğini çok fazla sıkıştırdı. Otobüs, dolmuş ve servis gibi imkanlarla işine giden kişiler çok daha uzun süreler birarada kalıyor.
    Cevapla
  • AHMET KARAKUŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Doktor bey diyorki üzerimizde rehavet var, yanlış bilgi üzerimizde olan rehavet değil yılgınlık bıtkınlık ve beraberinde gelen psikolojik problem
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw daha durun bi 1 hafta olmadı ne bu karamsarlık anlamadımki. hemen baslıyorlar vırvırvır sizi takan kim. neye göre konuşuyorsunuz caddedi kalabalığa göremi.
    Cevapla
  • Adalete çekidüzen 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafalar karışık, işsizlik kabarık, birde memleketin en gözü karalarının en çok maddi uçurumun yaşandığı ildir Ankara. Birileri ayda 4 tekerlekli 4 sepet doldurup çalışıp çıkıp zenginliğine zengnlik katma izni almış birileride 1 poşetle geçin evde dur işsizsin denecek. ee tabi biryerde filim kopuyor kopacakta. Bence her ilin ekonomik ve piskolojik düşünce yapısına ayrı bir formülle strateji üretilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR