MİT'ten müthiş operasyon! İbrahim Babat, Suriye'de yakalandı
MİT, PKK/KCK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin sözde tugay komutanı terörist İbrahim Babat'ı, Suriye'deki nokta operasyonuyla yakalayarak Türkiye'ye getirdi.
* MİT'in Suriye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü PYD/YPG'nin sözde tugay komutanı terörist İbrahim Babat sağ olarak yakalandı.
* Terörist İbrahim Babat'ın yakalandıktan verdiği bilgiler doğrultusunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
* Ayrıca sorguya çekilen Babat'ın itiraflarıyla terör örgütünün TSK’ya ait karakol ve üslerine yönelik eylem planları da öğrenildi.
Milli İstihbarat Timi (MİT), PKK/KCK’nın Suriye kolu olan PYD/YPG’nin sözde Şehit Cemşit Tugayı Komutanı İbrahim Babat’ı Suriye’de gerçekleştirdiği nokta operasyonuyla sağ olarak yakalayarak Türkiye’ye getirdi.
Edinilen bilgiye göre, gece operasyonu ile Suriye alanına sızan MİT ekibi, PYD/YPG’nin sözde Şehit Cemşit Tugayı Komutanı İbrahim Babat’ı aracıyla seyir halindeyken sağ olarak yakaladı ve Türkiye’ye getirdi.

İbrahim Babat’ın verdiği bilgiler çerçevesinde Suriye Milli Ordusu unsurlarıyla birlikte Suriye’deki Barış Pınarı Harekat Alanı çerçevesinde yapılan çalışmalarda, eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış olan örgüte ait çok sayıda EYP, mayın, elektrikli fünye ele geçirildi.
İbrahim Babat’a yapılan sorguda, örgütün Suriye-Türkiye sınır hattında yer alan TSK’ya ait karakol ve üslerine yönelik eylem planları da öğrenildi.
Terör örgütüne 2011’de Cizre’de katılan İbrahim Babat, Kuzey Irak’ta örgütün kırsal kadrosunda faaliyetlerine başladı. Bir süre Zap’ta görev yapan İbrahim Babat, 2017’de Suriye alanına geçti ve sözde Şehit Cemşit Tugayı Komutanı olarak görevlendirildi.

-
Siirtli 5 yıl önce Şikayet Etİyi de, bu Şırnaklı Babatlardansa onların hepsi korucudur.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Mehmet 5 yıl önce Şikayet EtIçlerinden bir adet çürük çıkmışBeğen Toplam 1 beğeni
-
mişmiş 5 yıl önce Şikayet EtBuda bidona kapak olsun. Helal olsun istihbaratımıza. Elleriniz dert görmesin...Beğen Toplam 7 beğeni