Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin davada karar çıktı

Son Dakika Haberi; Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin 2’si tutuklu 7 öğrencinin 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. Tutuklu öğrenciler Doğu Demirtaş ve Selahattin Can Güneş hakkında tahliye kararı verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2021 19:23 GÜNCELLEME 17.03.2021 19:36 GÜNCEL
Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin davada karar çıktı
Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin davada karar çıktı

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin 7 sanıklı davada mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Mahkeme tutuklu sanıklar Doğu Demirtaş ile Selahattin Can Uğuzeş’in tahliyesine, 5 tutuksuz sanık hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin ise kaldırılmasına hükmetti.

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 3'er yıla kadar hapis cezası talep edilen 7 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi tutuklu sanıklar Doğu Demirtaş ile Selahattin Can Uğuzeş’in tahliyesine, 5 tutuksuz sanık hakkında verilen adli kontrol tedbirlerinin ise kaldırılmasına hükmetti.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bu nasıl bir adalettir maneviyatimiza saldırıyorlar dinimize hakaret ediyorlar ceza verilmezse nerede kaldı adalet Yaşasın zalimler için cehennem
    Cevapla
  • Rifat 3 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette kutsal kalmamış. Gercek kutsal yerine insanlar kendi putların tapıyor.
    Cevapla
  • Ezgi Kayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak içindeyim acaba o Kabe fotoğrafı yerine M. Kemal'in fotografinin üstüne yılan fotosu koysalar yine serbest bırakılacak kar miydi? Bu alçaklar Kabe fotografinda Kabe yerine ürüne Sahmaran isimli yılan padisahinin fotoğrafını koydular. Yılanın başı mahiyetinde hâşâ.. sadece yere koymak değil yani. Kasıtlı ve bilinçli bir istismar var.
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanıklara kaldığınız yerden devam kararına benzer gibi. Suç ve suçlular hafifletici cezakarla önlenemez diyorum.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalete bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR