Bakan Kurum, Yusufeli'ndeki bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yangın sonucu enkaza dönen Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu. Yangının bilançosunu açıklayan Kurum, "İlk hasar tespit çalışmalarına göre 52'si konut, diğerleri de ahır, samanlık, dükkan ve okula ait bir eklenti olmak üzere 193 bağımsız bölümde hasar tespit ettik" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2021 11:07 GÜNCELLEME 20.03.2021 12:55 GÜNCEL
Bakan Kurum, Yusufeli'ndeki bilançoyu açıkladı
Bakan Kurum, Yusufeli'ndeki bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yangın sonucu enkaza dönen Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde incelemelerde bulundu.

Kurum yaptığı açıklamada, "İlk hasar tespit çalışmalarına göre 52'si konut, diğerleri de ahır, samanlık, dükkan ve okula ait bir eklenti olmak üzere 193 bağımsız bölümde hasar tespit ettik" dedi. 

Soylu ise, "Buradaki karşı karşıya kalınan mağduriyeti gidermek bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı. 

Artvin'de facia! Acı bilanço gün ağarınca ortaya çıktı

Yusufeli'ne 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET ARAŞTIRSIN. Artvin/Yusufeli zengin maden yataklarının bulunduğu ve işletildiği maden firmalarının ve ocaklarının bulunduğu bir yer. Bir mahalleyi ortadan kaldıracak büyüklükte bir yangın olması oldukça düşündürücü. Şimdi bu mahalleyi belki de başka bir yere taşımak lazım. Devlet bu yangının bölgedeki maden yataklarıyla ve özellikle de bu mahallenin bulunduğu yerin altında veya yakınında olabilecek maden yataklarıyla bir alakasının olup olmadığını araştırsın.
    Cevapla
  • Alperr 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun,en iyi ben anlarım mağdur vatandaşları,bizim de evimiz 24agustosta Adana Kozan daki orman yangınında kül oldu,devtekt büyükleri 6 ay içinde evlerimizi yapıp verecekti bizzat Cumhurbaşkanımız talimat verdi, 7 ay oldu evin enkazı bile duruyor ne gelen var ne giden ne inşaatın başlaması şöyle dursun enkaz kaldırılmadı,millet Kızılay çadırında kalıyor inanmayan gelsin baksın, Cumhurbaşkanımızın talimatını uygulamayan işi ağırdan alan takoz koyan takip etmeyen herkese sitemliyiz.
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    allah yardmcınz olsun ck aci bi olay allah hiç kimsenin evine ateş düşurmesin allah yar ve yardmcınz olsn
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Köylerde Yangın önlemleri alınmadığı sürece daha çok Bilanço açıklanır.... Zararın neresinden dönülse kardır. Tüm Köylerde kasabalarda Yangın önlemleri alımalı.Özellikle orman köylerinde...
    Cevapla
  • Servo 3 yıl önce Şikayet Et
    Tmm devlet görevini yapsın ordu aybastida heyelan oldu 60 ev gitti ama orda devlet yok ve orda suçlu oski yani devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR