Dolardaki spekülatif hareketlilik sonrası Bakan Elvan'dan kritik açıklama!

Son dakika haberi: Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte Dolar/TL kurunda spekülatif ataklar görülmeye başlandı. Dolar karşısında sert düşen Türk Lirası 8.38'e kadar çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan yaşanan bu hareketlilik sonrası yaptığı açıklamada "Uyguladığımız enflasyonda düşüşü önceliklendiren makro politika çerçevesi enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürecek." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2021 09:55 GÜNCELLEME 23.03.2021 09:02 GÜNCEL
Dolardaki spekülatif hareketlilik sonrası Bakan Elvan'dan kritik açıklama!
Dolardaki spekülatif hareketlilik sonrası Bakan Elvan'dan kritik açıklama!

* Reform paketindeki eylemler, yapısal temelleri daha da güçlendirecek, olası şoklara karşı direnci artıracak.

* Maliye politikaları, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edilecek.

* Serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak.  

* Liberal kambiyo rejimine kararlılıkla devam edilecek.

Son dakika: Dolarda spekülatif hareketlilik!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, yeni hafta öncesi piyasalara mesajlar verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Uyguladığımız enflasyonda düşüşü önceliklendiren makro politika çerçevesi enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürecek. Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz.

Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejimine kararlılıkla devam edilecek.

Liberal kambiyo rejimi uygulaması kararlılıkla sürecek. Reform paketimizde yer alan eylemler, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karşı direncimizi artıracaktır."
 ifadelerini kullandı.

MERKEZ BANKASI'NDAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ

Merkez Bankası, geçtiğimiz perşembe yaptığı Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yeni faiz kararını açıklamıştı. Banka, haftalık faizi yüzde 17'den yüzde 19'a yükseltmişti. 

Cuma gecesi Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındı. Ağbal, 8 Kasım 2020 tarihinde Murat Uysal'ın yerine getirilmişti. 

Naci Ağbal'ın yerine gelen isim ise Şahap Kavcıoğlu oldu.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Batmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet-Millet büyük şirketler kursun.Namerd dış-iç yatırımcıya muhtaç olmasın.Memurunu,işçisini ,halkını bu şirketlere ortak etsin.
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    İşin aslı nedir biliyormusunuz kardeşler istanbul sözleşmesi
    Cevapla
  • koman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım işiniz zor. Erdoğan yorgun. Allah size milletimie devletimie yardım eylesin. umhurbaşkanlığı seçimi verdi millet damadı bakan atadı belediye seçimlerinde ders verdi dersi alan yok. 2023de ak parti gider böyle devam ederse. Millet bıktı artık 2018den beri yaptıklarından. Oy veren herkes çok pişman.
    Cevapla
  • Trakyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim su vampirligi durdurun 100 yildir kanimizi emdiler, yok mu bir caresi!???
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolara size bir TL ye getirecek çözümü yazdım devlet azcik olsa yapardi 5 yıldır yazıyoruz sayenizde dolar 10 TL olacak gereksiz bakanları getirmissiniz tek bildikleri kağıt üstünde dolarla güreş yapmak o ilk raundda nakavt.dolara çözüm 10 TL yerli şirket kurmak ve tanesi en az 15 milyarlık yatırımla olması ve bu şirketler gıda ilaç teknoloji elktrik eltronik savunma enerji vb 10 alanda toplamda 150 milyar TL ye 10 şirket ve markamız olurdu dünyaya büyük yatırımcı olarak marka şeklinde satılır ne dolara ihtiyaç kalırdı ne Euro'ya her sene bir tanesini yapsak fabrikasını hem halk hem devlet kalkinir acil başlanması gerek bu projeye....
    Cevapla
  • Güzel tespit 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet babayiğit bekleyerek zaman kaybetmesin ve kendisi dünya çapında büyük şirketler kursun ve işletsin para kazansın vergi dışı gelir elde etsin, vergi toplamak için vatandaşa daha fazla yüklenmesin diyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR