Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihi..

Bu yıl Ramazan Bayramı 1. Günü 13 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. Her bayram öncesi olduğu gibi Ramazan Bayramında da emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak. Peki 2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek?

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2021 08:39 GÜNCELLEME 29.03.2021 08:39 GÜNCEL
Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihi..
Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek? 2021 Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihi..

2021 yılının ilk emekli ikramiyesi Ramazan Bayramında verilecek. Yılda iki kere yapılan emekli ikramiye ödemesi tarihleri her bayram öncesi merak ediliyor. Bu yıl Ramazan Bayramı Arefesi 12 Mayıs Çarşamba, Ramazan Bayramı 1. Günü ise 13 Mayıs Perşembe gününe denk geliyor. Emekliler ikramiye ödemesinin bayramdan önce yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. 

RAMAZAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Ramazan Bayramı'nın birinci günü 13 Mayıs 2021 tarihine denk geliyor. Emekli ikramiye ödemeleri bayramlardan önce verilmişti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen yıl Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri de öne çekilmişti. Bu yıl da ikramiyelerin Arefe gününe kadar yapılması bekleniyor.

KİMLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLİR?

  • Kamuda 15 yıldan fazla hizmeti olanlar istifa edip  (8.9.1999'dan sonra istifa edenler), Bağ-Kur veya  S.S.K.’dan emekli olurlarsa, kamuda geçen süreleri için emekli  ikramiyesi alırlar.

  • Askerlik sebebiyle kamudaki görevinden istifa edip, görevine dönmeyip, Bağ-Kur veya S.S.K.’dan emekli olanlara, kamuda geçen süreleri için emekli ikramiyesi ödenir.

  • Kamuda çalışan kadın memur, evlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde kendi arzusu ile görevden ayrılıp, Bağ-Kur veya S.S.K.’dan emekli olursa, kamuda geçen süresi için emekli ikramiyesi alır.

  • Öte yandan, emekli ikramiyesi, bu Kanun veya 5510 sayılı Kanunun geçici 4. maddesi kapsamına giren görevlerde geçen her tam fiili hizmet yılı ile sınırlı olarak bu görevlerden ayrıldıkları tarihteki emeklilik keseneğine esas aylık tutarı üzerinden ve emekli aylığının başlangıç tarihindeki katsayılar dikkate alınarak ödenmektedir.

  • Bu durumda, bu kanundan çok evvel emekliye ayrılmış, eski S.S.K. ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı ikramiye tutarı, ikramiyenin ödeneceği tarihteki katsayıların dikkate alınmaması sebebiyle, düşük kalacağı açıktır.

  • Kanun metninde, ikramiyenin ödendiği tarihteki katsayıların dikkate alınarak, ikramiyenin hesaplanacağı ve ikramiye farkı ödeneceği yönünde yapılacak değişiklik, mağduriyeti giderecektir.

 

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Konya ..42 3 yıl önce Şikayet Et
    kovit..19 var ülkemiiz zorda bu bayram 1000 tl emekli ikramiyesini almayalım diye düşünüyorum...
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortada bir virüs var herkes görmek istediği şekilde virüsü görüyor ve çevresine anlatıyor
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Bersoy sanırım emekli değilsin,emekli olda görürüm seni o zaman,maaşın yetmeyip sokak köşelerinde,cadde kenarlarında su,kağıt mendil satıp bütçene katkı yapmaya çalıştığın zaman gelince 1 tl nin hesabını yaparsın. şimdi tuzun kuru yada emekliliği birşey sanıyorsun.huzurevleri emekli dolu.
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bayram ikramiyesi alamayan oda borsa ve banka emeklilerine de müjde verilip bu ikramiyenin ödenmesini istiyoruz.
    Cevapla
  • Atmaca 3 yıl önce Şikayet Et
    Emekli bayram ikramiyesinin sanki zoraki verildiği akla geliyor kaç senedir aynı para olurmu 1000lira torunlara verilen harçlık gibi oldu devledin samimiyse bu miktarı en az 2000bin yapmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR