Gece yarısı 'darbe imalı' bildiriye AK Parti'den sert tepki: Hodri Meydan!

103 Emekli Amiralin, hükümete ve TSK'ya yönelik skandal bildirisine tepki yağdı. Hükümetten peş peşe çok sert ifadeler geldi. İşte o açıklamalar...

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2021 02:54 GÜNCELLEME 04.04.2021 04:04 GÜNCEL
Gece yarısı 'darbe imalı' bildiriye AK Parti'den sert tepki: Hodri Meydan!
Gece yarısı 'darbe imalı' bildiriye AK Parti'den sert tepki: Hodri Meydan!

Aralarında Türker Ertürk, Deniz Cora'nın da bulunduğu 103 emekli amiralin AK Parti Hükümeti'ni hedef alan skandal bildirisine sosyal medyadan tepki yağdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda "Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri.." ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise "Yayınladıkları sözde bildiri ile siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorlar" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise "#hodrimeydan" yorumunda bulundu.

''MEZARLIKTA ISLIK ÇALAN KORKAKLAR MİSALİ''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar... #HaddiniziBilin. Bu vesayet muhiplerinin hevesleri en son 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmış, millet olarak unutamayacakları bir ders vermiştik. Bugün de her platformda gerekli cevap en net şekilde verilecektir. Göze alabilene, #hodrimeydan'' ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP: KAOS SİMSARLIĞI ÜSTLENMİŞLER

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop,''Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli. Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka.'' açıklamasında bulundu.

ÇELİK: BU YÖNTEM VE ÜSLUBUN SİYASİ HAYATIMIZDA NEYE KARŞILIK GELDİĞİ BELLİDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bir dönem taşıdıkları üniformayı ve sıfatları istismar eden bu kişilerin açıklaması yok hükmündendir. Bu yaptıkları hem milli iradeye hem de bir dönem taşıdıkları üniformaya saygısızlıktır. Bu, vesayet özlemiyle tutuşan bir zihniyetin canlı olduğunun da kanıtıdır.

''BU İLKEL DİLİ KINIYORUZ''

Doğu Akdeniz'de hak ve menfaatlerimiz için güçlü bir mücadele verirken, birtakım emekli askerin suni gündemler üretmek suretiyle Mavi Vatan mücadelesini yürüten Cumhurbaşkanlığı makamını ve Hükümetimizi hedef almasına en güçlü cevapları vermeye devam edeceğiz. Seçilmiş siyasi iradeye yönelik kullanılan bu ilkel dili kınıyoruz.

Kaldı ki Mavi Vatanda mücadele veren ordunun başkomutanını cephe gerisinde hedefe koymanın askeri terminolojideki karşılığı da bellidir. Bu zihniyetle siyasi ve hukuki mücadelemiz sürecektir. Bugüne kadar aziz milletimizin karşısında kendisinde bir güç vehmeden her türlü vesayet odağına gereken ders verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir. DENİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE VE MİNNETLE ANARAK, CUMHURİYETE, DEMOKRASİYE, VATANA VE MAVİ VATANA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ.'' dedi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda "Demokrasiye, devlete ve millete sadakatle bağlı, rütbesini üniformasını siyaset malzemesi yapmayanları daima şükranla yad ederiz... Ya diğerleri.." ifadelerini kullandı.

''BU MİLLET APOLETLİ SİYASETİ ÇOKTAN TARİHE GÖMDÜ''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''15 Temmuz’dan ders almamış, 2007 e-muhtıra günlerini özleyen mütekait amiraller şunu kafalarına iyi soksun: Bu millet, ‘apoletli siyaseti’ çoktan tarihin çöplüğüne gömdü. İşte bu kokuşmuş zihniyetten kurtulan Türkiye, Mavi Vatan ideali için en cesur adımları şimdi atabiliyor.'' dedi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN SERT AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, yapılan skandal bildiriye sert tepki göstererek, ''Eski Türkiye sevdalısı, vesayetçi, kendisini milli iradenin üstünde gören zihniyetin bazı temsilcileri yayınladıkları sözde bildiri ile siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıyorlar. O devirler geride kaldı! Haddinizi bilin! İçinize sinmese de şunu çok iyi anlayın ki; bu millet, vatanı da, mavi vatanı da, demokrasiyi de, milli iradeyi de bedelini ödeyerek korumuştur ve koruyacaktır.'' ifadelerini kullandı.

ÜNAL: BU VESAYET AKLI ESKİ TÜRKİYE'DE KALDI

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Vesayetçi aklın artığı birkaç emekli amiral "bildiri" yayınlayıp seçilmişlere "parmak sallamış." Tekrar hatırlatmakta fayda var. Topluma ve devlete dair her şeyi dizayn etmeye çalışan bu vesayet aklı eski Türkiye'de kaldı. Darbe heveslilerine #hodrimeydan'' dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun aralarında; Türker Ertürk, Deniz Cora’nın da bulunduğu 103 emekli amiralin AK Parti Hükümeti’ni hedef alan bildiri yayınlamasına tepki gösterdi.

"HADDİNİZİ BİLİN"

Fahrettin Altun; "Neymiş, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir 'bildiri' yazmışlar! 5. kol unsurları da hemen heyecanlanmış. Oturun oturduğunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı! Bu millet 15 Temmuz'da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi. Haddinizi bilin!" dedi.

"NE HAKLA MİLLİ İRADENİN MEŞRU TEMSİLCİLERİNE PARMAK SALLIYORSUNUZ?

Altun, şöyle devam etti: "Siz kimsiniz? Ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz? Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu asla unutmayın. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. Dış güçlerin ezik piyonları büyüyen, güçlenen Türkiye'nin önünü kesemeyecek!"

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Soner 3 yıl önce Şikayet Et
    Kınamak yetmez cezai sorumluluğu olmalı ! Bu milletin üstünden tank geçti , direk müdahale edilmeli bakın devlet artık devlet gibi olsun !!!!
    Cevapla
  • Şair Nabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Savcılara teslim edin bunları, fetönün savcılarına değil ama. Kim vatan sever kim hain belli değil. Yarabbi ,sen bizi hainlerden, hırs sahibi yöneticilerden, yetkisini amacı dışında kullanan zalim yöneticilerden, basiretsiz menfaatperest idarecilerden, hırsızlığı ve arsızlığı mübah görenlerden, sadece kendini düşünen egoist bencillerden koru.
    Cevapla
  • Emrk 3 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz bir davranış zaten milletin çoğunluğu yaptıklarına karşı bşr atımlık barutları kalmışken ellerine malzeme vermekten başka bir işe yaramaz yaptıkları bu amirallerin darbe söylemi ise hikaye Ordu kimin elindeyse darbeyi o yapar
    Cevapla
  • Erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç tavuk rüyasında darı görürmüş. 1960, 1980 ve diger darbe izinlerini nereden aldıklarını bildiklerimiz gibi bunlarin da kulaklarina üfleyenlerin barozonlari gibi...
    Cevapla
  • Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin inşallah kafirler din düşmanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR