Yargıtay'dan darbe imalı bildiri için açıklama

Yargıtay Başkanlığından, "Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez" açıklaması yapıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2021 12:03 GÜNCELLEME 05.04.2021 13:21 GÜNCEL
Yargıtay'dan darbe imalı bildiri için açıklama
Yargıtay'dan darbe imalı bildiri için açıklama

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu, bütün erklerin yetki ve güçlerini Anayasa ve yasalardan aldığı vurgulandı.

Ahmet Hakan'dan dikkat çeken bildiri yazısı: Aksi halde ne olur sayın amiraller?

Son dakika: Amiraller ve Deniz Aslanları'ndan sonra CHP'li eski vekillerden de bildiri

Bildiri skandalında çok konuşulacak sözler: Emekli amiraller Rus ağzıyla konuştu

Demokratik hukuk düzeninin korunmasının yargı kurumlarının en temel görevi olduğu hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez. Geçmişte yaşanılanlar göstermiştir ki darbe, muhtıra ve vesayet hevesi olanlar, milletimizin engin feraseti ve eşsiz kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine, anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere yönelik her türlü müdahaleye karşı yargı yetkisini Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Anlayana 3 yıl önce Şikayet Et
    Halk darbe istemiyor ve Darbecilerin Maaşlarının kesilmesini bekliyoruz .Ama çok iyi araştırarak yapılmalı bu işler.Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.Meşru bir Hükümetimiz var Şu anda.Eleştirirsin ama yıkmaya çalışmak ne demek?
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    böyle boş boş konuşacaklarına gitsinler ağaç diksinler, sokak hayvanlarını beslesinler, hayır işleriyle uğraşıp bi işe yarasınlar derim..
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş efendim Montröyü kendi lehimize revize etmek veyahut sözleşmeden çıkmak Rusyayla savaşı göze almakmış. Onlara cevabım şu; Suriyede göze aldık Libya'da göze aldık Doğu Akdeniz'de göze aldık Ukrayna'da göze aldık Kafkaslarda göze aldık sıra boğazlarda orda da göze alırız Korkma diye başlar istiklal marşı sende korkma. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti
    Cevapla
  • Azeri 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan hainleri hala askeriye yargıtay sayıştay danıştay en önemli mevkilerde hala dolular... bunların tamamen temizlenmeleri gerekli... Bunlar sürgünlük kafir uşaklari
    Cevapla
  • Şimal 3 yıl önce Şikayet Et
    Yargının bu tür açıklama yapmasına gerek yok.Görevlerini yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR