Erdoğan sinyali vermişti! Saatler kaldı! Yeni kısıtlama kararları bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanmanın sinyalini verirken, Bilim Kurulu toplantısı ise bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşecek.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2021 17:07 GÜNCELLEME 08.04.2021 17:07 GÜNCEL
Erdoğan sinyali vermişti! Saatler kaldı! Yeni kısıtlama kararları bekleniyor
Erdoğan sinyali vermişti! Saatler kaldı! Yeni kısıtlama kararları bekleniyor

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı koronavirüs tablosunda dün son 24 saatlik verilere göre; 2203'ü semptomatik olmak üzere toplam 54 bin 740 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 276 olarak kayıtlara geçti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 32 bin 943'e, toplam vaka sayısı ise 3 milyon 633 bin 925'e yükseldi. Türkiye'de dün görülen vaka ve vefat sayısı rekor olarak kayıtlara geçti. Vaka sayıları son olarak 6 Nisan'da 49 bin 584'le rekor kırmıştı.

GÖZLER BAKAN KOCA'NIN YAPACAĞI AÇIKLAMADA

Tüm bu gelişmelerin ardından Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Milyonların gözü Ramazan ayında çıkabilecek bir tam kapanma kararına çevrildi. Vaka ve ölüm sayılarının artması sonrası yeni tedbirlerin de gelebileceği konuşuluyor. Bakan Koca kritik toplantının ardından kameraların karşısına geçerek alınan tedbirleri açıklayacak.

BİLİM KURULU ÜYESİ KAYIPMAZ: YENİ KISITLAMALAR GELİYOR

Bilim Kurulu'nun mümkün olan en fazla dozda aşının gelmesi için çabalarının devam ettiğine işaret eden Doç. Dr. Kayıpmaz, "Üretici ülkelerden kaynaklanan sorunlardan dolayı istediğimiz doz şu ana kadar gelmiş değil. Bundan sonrasında inşallah kalan dozlar gelirse biz çok daha fazla aşılamayı yaparken bir yandan da alınacak olan tedbirlerle Ramazan Bayramı'nda şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir konumda olabileceğimize inanıyorum. Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir. Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız. 

ERDOĞAN KAPANMANIN SİNYALİNİ CANLI YAYINDA VERDİ

Türkiye'de vaka ve vefat sayılarının rekor üstüne rekor kırması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinden bahsederek, "Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrasına hazırlamak. Ramazan ayında rakamlarımızı düşürmeyi amaçlıyoruz, önceliğimiz sağlık" ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR 69 TÜMÜ
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    En büyük sorumsuzluk hala akraba eş dost ziyaretleri yemekler ziyafetler tam gaz devam ayıptır günahtır bu ülkede cuma namazları kılınmadı teravih namazları kılınmıycak oturun evlerinizde nefsinizin istediği her şeyi yapmayın biraz sabredelim.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu duyarsızlar yüzünden toplum perişan oldu. Hala millet maskesiz geziyor, hala maskelerde bakteri var diyenler çıkıyor. Maskesizlere karşı içimde çok büyük bir nefret birikti. Evet denetimler yetersiz ama millette harbiden çok duyarsız.
    Cevapla
  • mefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam kapanma da olsa bazı kesim, inatla tersine gidiyor. Yaptırım çok az.Vatandaşın çoğu cezaları ödemiyor. Nasıl olsa seçim zamanı af çıkar düşüncesinde. Bir kesimin vurdum duymazlığı tüm ülkeyi olumsuz etkiliyor. Hakkımızda hayırlısı.
    Cevapla
  • KaleliER 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizler zaten gerektiği gibi sakınsak ve kurallara yüzde yüz uysak , bu vaka ve ölümlerin % 80 i olmaz ama ... Biz varya biz ..
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    kısıtlama olacak deniliyor.esnaf ne olacak bugün bağlı olduğum ODA gelmiş 360 tl heybeden para istiyor versensen seni icra ya veririm diyor.ne faydası var bu odaların.devlet neden esnaflarını bu ÇAKALLARA BOĞDURUYOR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR