Son dakika: Şırnak'ta 1 kırmızı kategoride 10 terörist öldürüldü!

Son dakika: Eren-10 operasyonunda Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 1'i kırmızı kategoride 10 terörist etkisiz hale getirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2021 13:45 GÜNCELLEME 08.04.2021 13:45 GÜNCEL
Son dakika: Şırnak'ta 1 kırmızı kategoride 10 terörist öldürüldü!
Son dakika: Şırnak'ta 1 kırmızı kategoride 10 terörist öldürüldü!

Bakanlık'tan operasyona yönelik yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 

Eren-10 Operasyonu kapsamında, 
Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığınca devam eden  operasyonda;  Kahraman Jandarma Komandolarımız, Özgür Gabar kod adlı terörist Fırat ŞişmanJandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat birliklerimiz ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.  

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlarda kırmızı kategoride yer alan sözde Botan saha sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman olduğu tespit edildi.

Böylelikle bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10’a yükseldi.

Bölgede operasyonlar devam ediyor. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman adındaki teröristin katıldığı eylemler;

- 05.09.2015 tarihinde Hakkari Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya saldırı sonucu (16) askerin şehit edilmesi 6 askerin yaralanması eylemlerini planlayan ve bizzat katılan terörist olduğu,

- 2014 - 2015 yıllarında Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olaylarının sorumlu ve planlayıcısı olduğu,


- 2020 Eylül - 2021 Nisan ayları arasında sözde Botan Saha olarak bilinen Şırnak, Mardin, Van, Siirt ve Şanlıurfa illerindeki terör olaylarının planlayıcısı olduğu belirlenmiştir.

BAKAN SOYLU'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter'daki hesabından yaptığı ilk açıklama, "Eren-10 Operasyonundan haber var. Kahraman evlatlarımızın mücadelesiyle Domuz Dağı'ndan, güzel haberler gelmeye devam ediyor. Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 2 terörist daha etkisiz. Dünden bugüne toplamda 8 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon devam ediyor" dedi. 

Bakan Soylu öldürülen terörist sayısının artmasının ardından yaptığı paylaşımda da "Ne diyeyim Allah, hızınızı kesmesin kahramanlar. 2 terörist daha, 8 terörist, oldu 10 Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • daisy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayağına taş değmesin mehmetçik.
    Cevapla
  • İŞTE BU 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah aldık KABUL ettik maşallah ALLAHım esirgesin sizleri...
    Cevapla
  • A.hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletin bu memleketin ekmeğini yiyen suyunu içen sonradan devlete millete meekete hainlik yapan zarar veren aleyhinde çalışan dış mihraklara şikayet eden kalkınmasını engelleyen dış güçlerin maşalığını yapan kim varsa rabbim fırsat vermesin kahru mahru perişan etsin sonların akıbeti bu 10 terörist gibi olsun
    Cevapla
  • A.hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ve yoldaş partililerin etkili ve yetkilileri kahru perişan olmuşlar yas bağlamışlar kara giyinmişlerdir.bende keyiften dört köşe olmuşum çünkü kur anda kısasta hayat var diye emrediyor
    Cevapla
  • Vefa 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki epey domuz varmış. Kıran girer inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR