Kabine toplantısı sonuçları açıklandı! Ramazan'da hangi yasaklar geldi?

Koronavirüs vaka sayılarının hızla yükselmesiyle birlikte yeni kısıtlamaların da beraberinde gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 2 saat 45 dakika sürdü. toplantının ardından alınan yeni kararlar açıklanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2021 01:28 GÜNCELLEME 14.04.2021 01:28 GÜNCEL
Kabine toplantısı sonuçları açıklandı! Ramazan'da hangi yasaklar geldi?
Kabine toplantısı sonuçları açıklandı! Ramazan'da hangi yasaklar geldi?

Kabine Toplantısı sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu merakla sorgulanıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı konusunda araştırmalar devam ediyor. Son dönemde hızlı artan vaka sayıları nedeniyle Ramazan ayı içerisinde hareketliliği azaltmak Ramazan Bayramı'na rahat bir şekilde girebilmek için birtakım yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. Bugün gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu Toplantısı'nda yapılacak olan görüşmelerin ardından tavsiye kararları kabineye sunulacak. 

Kabine Toplantısı Sona Erdi!

15.30 sularında başlayan toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında dikkat çektiği şekilde tüm Türkiye’nin “dinlendirilmesi” formülü de ele alındı. Toplantının ardından, alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sözlerime başlarken, milletimizin ve tüm İslam aleminin bugün ilk orucunu tuttuğumuz ramazan şerifini tebrik ediyorum. Rahmet ve bereket ayı olan ramazanın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzurlu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum. Rabbimden bizleri ramazana ulaştırdığı gibi sağlık ve afiyetle bayrama eriştirmesini niyaz ediyorum.

Kabine Toplantısının Sonuçları Neler?

  • Ramazan ayının ilk haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına karar verdik. Şayet beklediğimiz iyileşmeyi sağlayamazsak daha sıkı tedbirler gelecektir.

  • Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması sürerken hafta içi sokağa çıkma sınırlaması saatleri akşam 19.00 ila sabah 05.00 arasında düzenlenmiştir.

  • Lokantalar sadece belirlenen saatlerde paket servis hizmeti verecek. Spor salonları bayram sonuna kadar kapalı. 

  • Düğün nişan kına vb. tüm toplantılar bayram sonrasına kadar ertlendi. Oteller sadece kendi müşterileri ile sınırlandırılmış halde hizmet verecektir. 

  • Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. 

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.

  • Kamuda Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kısmi kapanma) Uygulama, yarın akşam saati itibarıyla başlayacaktır.

  • 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

  • Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

YORUMLAR 2
  • Tokatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Korona vaka düşmediği sürece hiçbir yer açılmasın okullar bile açılmasın vakalar düşmedikçe
    Cevapla
  • Myorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya maçlar. Onlara niye yasak yok
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR