Son dakika: Erdoğan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı! Türkiye yeniden kapanıyor...

Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüse karşı alınacak yeni kısıtlama kararlarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2021 19:43 GÜNCELLEME 15.04.2021 14:22 GÜNCEL
Son dakika: Erdoğan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı! Türkiye yeniden kapanıyor...
Son dakika: Erdoğan yeni kısıtlama kararlarını açıkladı! Türkiye yeniden kapanıyor...

Son dakika haberleri: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün Bilim Kurulu toplantısının ardından alınan tavsiye kararlarını Kabine Toplantısı'nde sundu. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sözlerime başlarken, milletimizin ve tüm İslam aleminin bugün ilk orucunu tuttuğumuz ramazan şerifini tebrik ediyorum. Rahmet ve bereket ayı olan ramazanın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzurlu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum. Rabbimden bizleri ramazana ulaştırdığı gibi sağlık ve afiyetle bayrama eriştirmesini niyaz ediyorum.
 

Bakan Koca haritayı paylaştı İşte il il son durum


'SALGINDA TÜM KESİMLERİ DESTEKLEDİK'

Görüldüğü gibi Türkiye'nin bölgesinde tüm taraflar için somut ve hayırlı neticelere ulaştırmak amacıyla yoğun gayret sarf ediyoruz. Hukuk ve ekonomi reformlarıyla ilgili takvimleri yakından takip ediyor, adım adım hayata geçiriyoruz. Sivil anayasa ülkemize kavuşturmak için titiz bir çabayla gayret ediyoruz.  Ekonomi ve üretim tarafında işler iyi gidiyor. İhracatımız her ay rekor kırarken, fabrikalarımız gece gündüz çalışıyor. Taleplere yetişebilmek için sürekli yeni yatırımlar ve ilave istihdamlar yapılıyor. Türkiye'nin terör örgütleriyle, darbe heveslileriyle siyaset mühendisleriyle mücadelesinde kritik bir safhaya geldik. Ancak birliğimize beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarak aşabileceğimiz mücadelenin önünü tıkamak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Salgında işleri aksayan tüm kesimleri destekliyoruz. Salgın tedbirleri sebebiyle faaliyetlerine ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnaflarımızı pek çok başlık altında destekliyoruz. Sosyal destekte verdiğimiz katkı 60 milyar doları aşmıştır. Turizm sektörü tüm hazırlıkları tamamlamış bir vaziyette şartların normale dönmesini bekliyor. Ciro katkısından, kira yardımına, kredi imkanından hibelere kadar esnaflarımıza sahip çıkıyoruz.

"KISMİ KAPANMA UYGULAMASINA GEÇİYORUZ"

Son dönemde artan vaka ve vefat sayıları bizi tedbirleri yeniden sıkılaştırmaya yöneltti. Geçtiğimiz kabine toplantısında çoğu Ramazan ayında başlayacak tedbirleri paylaşmıştık. Bugün ise geniş kapsamlı bir tedbir alacağız. Ramazanın ilk iki haftası kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.

SON DAKİKA: İŞTE ALINAN YENİ KISITLAMA KARARLARI

Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05 olarak güncellendi.

Sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.

65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlaması yeniden getiriyoruz.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. (Kamuda) Hamileler ve kronik hastalığı olanlar ile 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.

Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışında ki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecektir.

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.

Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir.

Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına kadar ertelenmiştir.

Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecektir.

Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek.

Uygulama yarın akşam saati ile başlayacaktır.

'AB İLE İLİŞKİLERİMZİDE SAMİMİ VE ŞEFFAF OLDUK'

Son kabine toplantımızdan bu yana diğer çalışmalarımızın yanı sıra, ülkemiz açısından çok önemli bir dizi programa katıldık. Sağlıktan ticarete işbirliği ilerletmenin yollarını aradık. Tam ve gözlemci üyelerin yanı sıra, Türk konseyine katılmak isteyen ülke bulunuyor. Konsey bünyesinde kurulan çok sayıda yapı ile çok daha güçlü kurumsallaşmayı ortaya koyuyor. Salgın şartlarının el vermesi halinde, Kasım'da ev sahipliği yapmayı planladığımız 8. olağan zirvede somut adımları atacağız. Geçtiğimiz hafta AB konsey başkanı ve Von Der Layen'i ülkemizde ağırlayarak gündemimizdeki konuları konuştuk. Çok geniş bir yelpazeye yayılan bu gelişmenin ilişkilerimiz bakımından yeni dönemi teşkil etmesini umuyoruz. Hep söylediğimiz gibi Türkiye, AB ile ilişkilerinde samimi ve şeffaf olmuştur. AB'ye tam üyelik adımları birer birer attık. Bizden sonra başvuru yapan ülkelere rağmen çok önlerinde olduğumuz bir gerçektir. AB'nin ciddi siyasi ekonomik krizlerine yol açacak göç akınının önüne geçtik. AB'den tek talebimiz üyeliği kabul edilen diğer ülkelerle aynı sürece tabi tutulmamızdır.
Türkiye'nin demokrasi, insan hakları ekonomi ve güvendeki gayretleri, kendi vatandaşlarının hak ve özgürlükleri yükseltmeyi amaçlamaktadır. Bu süreci AB ile yönetirsek daha memnun kalırız.

PUTİN İLE GÖRÜŞME

D-8 teşkilatı savaş yerine paylaşımın hakim kılınması gibi değerler esas alınarak kuruldu. Rusya Devlet Başkanı Putin'le turizm, Ukrayna krizi ve Karabağ meselelerini ele aldık. Rusya ile şartlar ne olursa olsun açık tuttuğumuz diyalog kanallarının bölgemizdeki krizlerin tehlikeli boyutlara ulaşmadan önüne geçilmesi hususunda gerçekten başarılı sonuçlara vesile olduğuna inanıyorum.

LİBYA VE UKRAYNA MESAJI

Yaklaşık 500 yıllık kadim ilişkilere sahip olduğumuz Libya'nın, barış ve esenlik içinde yaşamasını en az kendi bekamız kadar önemsiyoruz. Türkiye ve Ukrayna'nın ilişkilerini geliştirme yönünde atacakları her adımın, bölgenin barışı ve huzuru için önemli olduğuna inanıyoruz.

Türkiye'nin reel ekonomik durumunu yansıtmayan finansal dalgalanmalara karşı tedbirleri uyguluyoruz.  

HANGİ ÖNLEMLER GÜNDEMDE?

Edinilen bilgilere göre Türkiye, Ramazan ayını geçtiğimiz yıl bahar aylarında alınan tedbirlere benzer uygulamalarla geçirecek.

Alınabilecek önlemler arasında şu seçenekler gündemde:

- Şehirlerarası seyahatin kısıtlanması

- Kamuda esnek çalışmaya geçilmesi, özel sektörde ise uzaktan çalşımanın teşvik edilmesi

- 8 ve 12. sınıflar dışında uzaktan eğitime geçilmesi

-Anaokulu ve kreşlerin kapatılması

- 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün sokağa çıkışları için yeni saat düzenlemesi

- AVM'ler, kuaför, halı saha, spor salonu gibi işletmelerin de kapatılması

- Cezaevlerinde açık görüşlere bir süre izin verilmemesi

Mevcut uygulamada, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yürürlükte.
Market, kasap, fırın gibi yerlere ise 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gidilebiliyordu. Yeni kararlarla birlikte bu saatlerde de düzenlemeye gidilebileceği belirtiliyor.

RAMAZAN BOYUNCA HAFTA SONU SOKAK KISITLAMASI

Kabineden 29 Mart tarihinde çıkan karara göre, şu anda 58 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Ramazan ayı boyunca 81 ile yayılacak.

Ülke genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler, yalnızca paket servisle hizmet verebilecek. Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere de izin verilmeyecek.

YORUMLAR 264 TÜMÜ
  • Manisalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Saat 19:00 a alınması çok yanlış oldu. Çoğumuz trafikte oluyoruz o saatlerde. Ne zaman market alışverişi yapacağız? Hiç düşünen var mı acaba bizleri??? Kamu personeline hemen izinler verildi, özel sektör çalışanları ne olacak??? Bizler aynı ülkenin vatandaşı değil miyiz acaba???
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    19.00 yanlış insanlar 18.00 da işten çıkıyor . Çok saçma olmuş hafta içide 21.00 olmalıydı . Eve nasıl gidecez bu mübarek ramazan günü
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    saat 16.00 da mesai bitecek deniliyor
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    19'a kalmayalım diye hurra toplu taşıma araçlarına yönelecekler.
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı kişiler atıp tutuyor bu koronavirisü hükümet çıkartmadı devlet hangi kişiye ne yardım etsin. Tamam Allah esnafın da yardımcısı olsun ama sende o zaman yapılacak birşeylere bak
    Cevapla
  • keyfe keder 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapabiliriz mesela bildiğin bişey varmı ? Yok, olsa zaten memur olmazdın.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma saatlerinde seyahat izni yasak. Haberi düzeltin.
    Cevapla
  • Muhammed haksoyler 3 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf fedakarlik yapiyorsa devlette yapsin sigorta bagkur almasin,mulk sahipleri kira almasin,bakkalar kredileri cekleri senetleri,kart.odemelerini 1 ay ertelesin,memurlar isciler maasin 3 te birini alsin.her seyi esnaftan beklemeyin.kimse de kabul etmez.biten esnaf yarin kredide alamiycak o zaman cark duracak,memurlar icin merkez bankasi kagit basar artik.bilim kurulu vuhana gidin size bilim ogretsinler yilbasi kutladi adamlar
    Cevapla
  • Xxxliaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar çinli sen Türksün onlar 1,5 milyar sen 83 milyonsun ama unutma senin 83 milyonun 83 milyara bedel ona göre davran
    Cevapla
  • mülayim 3 yıl önce Şikayet Et
    Son noktayı koymuşsun Muhammed tabi bazı kesimin işine gelmez
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşüceye bak sen aklına nerden geliyor bu milletin üçte bir yok 10 da bir olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR