Muafiyeti kötüye kullananlara rekor ceza

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında muafiyeti kötüye kullananlara yönelik yapılan denetimlerde toplamda 401 bin 173 lira cezai işlem uygulandı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2021 22:47 GÜNCELLEME 17.04.2021 22:49 GÜNCEL
Muafiyeti kötüye kullananlara rekor ceza
Muafiyeti kötüye kullananlara rekor ceza

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında muafiyeti kötüye kullananlara yönelik yapılan denetimlerde 87 sürücü ve yolcuya toplamda 401 bin 173 lira cezai işlem uygulandı.

Korona virüs salgını nedeni ile uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında iş yerlerinden izinli olarak kısıtlamadan muaf olanlara yönelik polis ekipleri uygulama gerçekleştirdi. Kısıtlamada izinli olan şahısların arabaları ile marketlere giderek alışveriş yapması, izinli oldukları güzergah dışına çıkmaları ve trafik kanunu ile ilgili il genelinde öğlen saatlerinde uygulama yapıldı. Marketlerin yoğun olarak bulunduğu caddeler üzerinde gerçekleştirilen uygulamalarda muafiyeti kötüye kullandığı tespit edilen 87 sürücü ve yolcuya 301 bin 803 lira para cezası uygulandı.



Ayrıca sürücülere ve araçlara trafik kurallarına yönelik yapılan uygulamada da muayene, sigorta, ehliyetsiz araç kullanma ve emniyet kemeri takmamak suçlarından toplamda 99 bin 370 lira cezai işlem uygulandı. Muafiyeti kötüye kullanarak sokağa çıkan ve gereksiz kalabalık yaptığı tespit edilen şahıslara toplamda 401 bin 173 lira cezai işlem uygulandı.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kesilen cezaları iptal edin.devletle milleti birbirine düşürmeyin
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yasak var anlayamıyorum.... Sanki ben ve ailem hariç herkes dışarda... İnanılır gibi değil.trafik akışı gayet normal bir şekilde devam ediyor....muafiyeti olan kişiler demekki normal vatandaştan fazla.Herkes işveren,herkes çalışan ,avukat hakim savcı, kargocu,inşaatçı,sağlıkçı olmuş haberimiz yokmuş. Bu ne lahana bu ne turşu,ben anlayamadım.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazılan cezalar tahsil edilmiyor mu.ben ödeyen görmedim.
    Cevapla
  • Cingibi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben istisna olduğum halde yasak günü tv nin başından gittiğim tekyer mutvak ve wc millet bayılıyor gezmeye acilde ayda 128 saat nöbet tutuyoruz normal mesaisi hariç gezmek en çok benim hakkım sanırım haftasonu markete bile çıkmıyorum yorgunlukdan
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel ama inslah pandemi geçince cezalar iptal yada af olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR