50 yaş üstü aşı ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı yaş grupları aşılama takvimi belli oldu!

Sağlık Bakanlığı tarafından 55 yaş üstü aşılama çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı. Bakan Fahrettin Koca’nın vatandaşların aşı sistemine tanımlandığını duyurmasının ardından 50 yaş üstü aşılama tarihleri merak konusu oldu. Koronavirüs ile mücadelede Covid-19 aşı takvimi belli oldu. Aşılamada ikinci aşamaya geçildi. Peki 50 yaş üstü ne zaman aşı olacak? İşte açıklanan takvim…

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2021 15:24 GÜNCELLEME 24.04.2021 15:25 GÜNCEL
50 yaş üstü aşı ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı yaş grupları aşılama takvimi belli oldu!
50 yaş üstü aşı ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı yaş grupları aşılama takvimi belli oldu!

50 yaş üstü koronavirüs aşısı olmak isteyen binlerce vatandaşın araştırmaları son hız devam ediyor. Bakanlık aşı takvimini öncelikli olarak Sağlık çalışanlarından başlatmış ve kademeleri olarak yaş kategorilerine indirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 55 yaş üstünün aşılama çalışmalarına başlandığını duyurdu. Bu kademelerde aşı çalışmalarının başlamasıyla gözler 50 yaş üstüne çevrildi. Aşı olmak isteyenler e-Nabız veya MHRS sisteminden randevu talebi oluşturarak istedikleri hastane veya sağlık merkezinde aşı olabiliyor. Sağlık Bakanlığı aşılama sırasını duyurdu. Peki 50 yaş üstü ne zaman aşı vurulacak? İşte 50 yaş üstü aşılama tarihleri…

Sağlık Bakanlığı Aşılama Takvimini Duyurdu!

Sağlık Bakanlığı aşılama sıralamasını açıkladı. Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme, bulaştırma riski göz önünde bulundurularak öncelikli olarak aşı olacak meslek grupları açıklandı. Birinci aşamada koronavirüs ile mücadelede ilk sırada yer alan kamu, özel, devlet, tıp fakültesi, vakıf üniversitesi, diş hekimliğinde çalışan sağlık personelleri aşılandı.

Birinci aşamanın ikinci grubu (B) yaşlı, engelli koruma evlerinde kalanlar, çalışanlar ile  C grubunda  65 yaş üstü vatandaşlar yer aldı. 

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’nda çalışan ve kritik görevlerde bulunanlar, zabıtalar, özel güvenlikler, Adalet Bakanlığı, cezaevi çalışanları, öğretmenler ve öğretim üyeler (üniversite) ve gıda sektörü çalışanları ile ambalajlanmış su üreticileri ve taşımacılık sektöründe çalışanlar aşılamaları yapıldı. 

60 yaş üstü vatandaşlar için Mart ayının sonunda, 55 yaş üstü için ise Nisan ayının 3. haftası itibariyle aşı olmaya başladı. Vatandaşlar randevu oluşturulurken Biontech ve Sinovac aşı tercihinde bulunabiliyor. 

50 Yaş Üstü Ne Zaman Aşı Olacak?

50 ile 54 yaş aralığında bulunan vatandaşların ilk doz aşı vurulmalarına Mayıs ayının ortasından itibaren başlanması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bu yaş gruplarına ait aşılama çalışmalarının başlamasıyla randevu sistemine erişerek vatandaşlar kendilerine en yakın sağlık merkezinde aşı olabilecekler. Bakanlıktan henüz net olarak 50 yaş üstü aşı takvimine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Aşı randevusu oluşturmak isteyenler Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya e-Nabız üzerinden randevu oluşturarak koronavirüs aşısı vurulabilir.

Sputnik V Aşısı Çok Yakında Devreye Girecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu hafta içinde düzenlenen Bilim Kurulu sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Aşı programının Ramazan ayında planlandığı gibi sürdüğüne dikkat çeken Koca “ "Ramazan ayının başlaması ile birlikte aşı olmayı erteleyen vatandaşlarımızın sayısı artmıştı. Ancak, iftardan sonra da aşı olunabilmesi vatandaşlarımızın aşı randevularını erkenden alarak aşı olmalarını temin etti.” dedi. Açıklamasının devamında Sinovac ve Biontech aşısının aktif olarak kullanıldığını belirten Bakan “   Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Yerli Aşıda Çalışmalar Devam Ediyor!

Yerli aşının önemine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  “ Yerli aşılarımızdan insan denemelerine ilk başlayan inaktif aşı adayımız Faz-2 çalışmasını tamamlamak üzere son gönüllülerin aşılanması yapılmış ve mayıs ayı içinde son adım olan Faz-3 aşamasına geçecektir." dedi. İnaktif aşı adayının Faz-1 çalışmalarının 10 gün önce başladığını söyleyen Bakan “ Sevindirici şekilde çalışması devam eden aşı adaylarımız için aşıya bağlı olumsuz bir olay gerçekleşmemiştir. Bu günlerde üçüncü bir inaktif aşımızın daha Faz-1 klinik çalışması Ankara Şehir Hastanemizde başlayacaktır.dedi.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ani ölümler araştırılmalı
    Cevapla
  • TONTON 12 3 yıl önce Şikayet Et
    40 yaş üstü hemen açılsın
    Cevapla
  • 7777 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusların SputnikV Aşısıda % 98 etkili.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Biyontek aşısını bulan Türk doktor 2 doz aşının yeterli oynayabileceğini 3 cu doz asinininda vurulması gerektiğini söylüyor
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Kazandığı para yetmedi herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR