ABD'nin S-400 açıklamasına Başkan Demir'den yanıt!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in “Ankara’nın S-400 alımı ABD’nin güvenliğine tehdit” açıklamasına yanıt verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.04.2021 01:41 GÜNCELLEME 29.04.2021 01:42 GÜNCEL
ABD'nin S-400 açıklamasına Başkan Demir'den yanıt!
ABD'nin S-400 açıklamasına Başkan Demir'den yanıt!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in “Ankara’nın S-400 alımı ABD’nin güvenliğine tehdit” açıklamasına cevap verdi.

Prof. Dr. İsmail Demir, TV 100 kanalındaki bir program sırasında ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın "Rus S-400 hava savunma sistemleri ABD'nin güvenliğini tehdit ediyor. Türkiye ve bütün ABD müttefiklerinin Rusya savunma sistemlerinden kaçınmaları çok önemli" açıklamasına yönelik soruya cevap verdi.

Böyle bir düşüncelerinin olmadığını dile getiren Demir, "Biz defalarca bunu bize açıklayın, bizi ikna edin dedik. Endişeniz neyse ittifaklık ruhu içinde bir adım atarız dedik. Ben bir toplantıda Milli Güvenlik Danışmanı Bolton’a 'Teknik olarak bizi ikna etmeniz gerekiyor, bize bir açıklama borçlusunuz." dedim. Kendisi de 'Haklısınız size bir açıklama borçluyuz ve bu açıklamayı yapacağız.' dedi. O gün bugündür açıklamayı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'den S-400 ve Türkiye açıklaması

Demir Blinken'ın kendisine iletilen bilgiler doğrultusunda bunu inanarak söylüyor olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ama biz bu bilgileri ileten kişilerin ne kadar samimi olduklarıyla ilgili, hangi parametreleri bildikleriyle ilgili endişe sahibiyiz. Konuştuğumuz zaman biz gerekli tedbirleri alırız dedik ama bu konuda hiç diyalog olmadı. Umarım bundan sonra olur."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt üzerinde RAFAEL uçaklarının taşıdığı hava füzesi MICA, bizim F-16larımızdaki AMBRAAM füzelerinden menzil olarak üstün olduğunu kabul etmekle beraberrrr, Bu uçaklar "kalkar kalmazzz S-400 MENZİLİNDELERRRR.Yani kalkar kalkmaz bu uçakları S-400 ile sapır sapır vurabileceğiz. İşte bu nedenle emperyalizm hop oturup hop kalkıyor."Türkiye S-400 ile Ege'de HAVA ÜSTÜNLÜĞÜ kurar" diyen Yunanli generali dinleyip bu paraları keşke fakir olan Yunan halkı için harcasalardı???
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığım konu "S- 400 ler savunma silahı değil mi?Savunma silahı..Eee "Yunanistanda S-300, SA-15, SA-8 gibi Rus füzeleri varken, neden bize S-400 almayın baskıları? Dertleri ne? Yoksa bize saldırmayı mı düşünüyorlar ? Saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? ABD Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına almayı planladığı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ABD li siyasiler ve bürokratları gerçekten geri zekalı tiplerden seçiliyor.ABD nin dışişleri bakanı mevkisinde adam "Türkiye'nin S400 alımı bizim güvenliğimizi tehdit ediyor "diye ödleri kopuyor.Geceleri uyku uyuyamıyorlar.Be geri zekalılar,siz yıllardır bizim 40 yıllık düşmanımıza binlerce TIR ve kargo uçağı ile silah ve mühimmat verdiniz.Sizin bize karşı yaptıklarınız TEHDİT değilmiy di?Daha beter olacaksınız.
    Cevapla
  • Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD niyeti kötü.İleride bizi işgal etme düşünceleri var.Haydut yunanistanla tatbikat yapıyon , yunanistana üs kuruyon.Senin niyetin kötü.Bizim her türlü silahı yapmamız gerekli.Etrafımıza bir sürü isgalci devlet geldi.Şer devletler safları sıklaştırdı.
    Cevapla
  • erol 2 yıl önce Şikayet Et
    tek bir sorum var;Bizi gelip uçağıyla hangi devletin bombalama ihtimali var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR