Faizsiz 3 yıl ödemesiz kredi başvurusu nasıl yapılır? KOSGEB 75 bin TL kredi başvuru şartları ve ekranı

3 yıl ödemesiz sıfır faizli kredi başvuruları bugün KOSGEB üzerinden alınmaya başladı. Mikro işletmelere 30 bin TL'ye, Küçük işletmelere 75 bin TL'ye kadar sunulacak krediye e devlet ve kosgeb.gov.tr internet sayfası üzerinden online başvuru yapılacak. İşte Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu ekranı

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2021 10:12 GÜNCELLEME 06.05.2021 10:13 GÜNCEL
Faizsiz 3 yıl ödemesiz kredi başvurusu nasıl yapılır? KOSGEB 75 bin TL kredi başvuru şartları ve ekranı
Faizsiz 3 yıl ödemesiz kredi başvurusu nasıl yapılır? KOSGEB 75 bin TL kredi başvuru şartları ve ekranı

3 yıl ödemesiz sıfır faizli kredi başvurusu bugün itibari ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tam kapanma sürecinde açıklanan kredi destek paketi, zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelere can suyu olacak. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) tarafından alınacak başvurular sonrası kredilerin ödemeleri gerçekleştirilecek. Peki sıfır faizli kredi başvurusu nasıl yapılacak? İşte merak edilen soruların cevapları….

Sıfır Faizli Kredi Son Başvuru Ne Zaman?

Mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketlerin faydalanabileceği 3 yıl ödemesiz sıfır faizli krediye başvurular 3 Mayıs 2021 tarihinde başladı ve başvurular 21 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Ne Kadar Kredi Verilecek?

KOSGEB Hızlı Destek Programı kapsamında mikro işletmelere 30 bin TL, Küçük işletmelere 75 bin TL kredi imkanı sunulacak.

Kredinin Geri Ödemesi Nasıl Olacak?

Kullanılan sıfır faizli destek kredisi, MKİ’ler tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte (toplam 5 yıl vade) geri ödenecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Neler?

Başvuru sistemine aşağıdaki belgelerin taranarak KOSGEB’e yüklenmesi gerekiyor. İşte belgeler;

Varsa; yasal sınırların üzerindeki vergi – SGK borcunun tecil ya da taksitlendirildiğini gösteren belge

SGK’ya tescili olmayan şahıs işletmeleri için; işyerinin SGK’ya tescilli olmadığına ve şahıs olarak SGK’ya borcun bulunmadığına dair belge

Sadece ikinci bileşene yapılan başvurularda; işletmenin yenilikçi genç işletme kriterlerinden en az birini sağladığını gösteren belge (KBS’de kayıtlı projelere ilişkin alan otomatik doldurulmuşsa, belge eklenmesi zorunlu değildir)

Nasıl Başvuru yapılır?

5 milyar liralık destek paketine hem e-Devlet üzerinden hem de kosgeb.gov.tr'deki e-hizmetler butonundan girişle yapılabiliyor. Buna göre; TC kimlik numarası ve şifreyle e-Devlet'e giren işletme sahibi, 'arama' bölümüne KOSGEB yazarak başvuru yapacağı sayfaya ulaşıyor. Gerekli bilgileri doldurduktan ve belgeleri yükledikten sonra sonra onay vererek başvurusunu tamamlıyor.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • özlem 3 yıl önce Şikayet Et
    75 bin tll için başvuru yapıyorum ama token bulunamadı diyor bu sorunu nasıl çözeriz
    Cevapla
  • İsim önemli degil 3 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan hak
    Cevapla
  • Cabbar 3 yıl önce Şikayet Et
    2019 beyannamesi asgari 75.000 olan 2020 de %25 zarara uğramış imalata yönelik işletmeler alabiliyor.
    Cevapla
  • ben 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide kardeşim bizim zaten sgk ve bağkur borcumuz var bunları ödeyebilsek bu krediye ne gerek var. haybeye banka ile neden uğraşalım.
    Cevapla
  • Ismail mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizler ne olcaz reis böyle destekle me olmaz olsun Bizde vergi mızı ödeyen küçük esnafiz yazık çok yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR