İmamoğlu'na soruşturmayla ilgili çarpıcı iddia: Kendileri şikayet etmiş olabilir

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'na soruşturma haberiyle ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2021 22:00 GÜNCELLEME 04.05.2021 22:07 GÜNCEL
İmamoğlu'na soruşturmayla ilgili çarpıcı iddia: Kendileri şikayet etmiş olabilir
İmamoğlu'na soruşturmayla ilgili çarpıcı iddia: Kendileri şikayet etmiş olabilir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde elleri arkadan bağlanmış şekilde yürüdüğü için soruşturma açıldığı haberleri sosyal medyadan yayılmıştı. İçişleri Bakanlığı, algı operasyonuna bir açıklamayla cevap verdi. 

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, CNN Türk canlı yayınında, dikkati çeken bir iddiada bulundu. 

'İmamoğlu' iddiaları sonrası İçişleri'nden son dakika açıklaması!

Bu soruşturmanın mağdur edilen tarafa puan kazandırdığını kaydeden Cevizlioğlu, "Yok efendim türbeye gitti, saçını taradı, elini arkasında bağladı gibi gerekçelerle bir kişiye; bırakın belediye başkanını herhangi bir vatandaşa dava açılması ve mağdur edilmesi o kişiye inanılmaz puan kazandırır. Bunu yapacak kişi de ya kendileridir, belki kendi kendilerine şikayet ettiler" dedi. 

Cevizoğlu, moderatör Başak Şengül'ün "Olabilir mi öyle bir şey?" sorusunu ise, "Olmaz mı" diye yanıtladı. 

"MURAT ONGUN'U GÖRÜNCE ŞÜPHEYE DÜŞTÜM"

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener ise şunları söyledi: 

Soruşturma talebiyse gerçekten olağanüstü, absürt bir durumla karşı karşıyayız demiştim. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Ongun, 'bu bilgiler doğrudur' dediği zaman şüpheye düştüm. 'Bunun içinde mutlaka algı var' dedim. 

28 Nisan günü belediyeye ifade talebi gitmiş. Belli ki avukatları, kendisi aktardı. Ama bunu aktarırken gazetecilere eksik aktarmışlar. Gazeteci arkadaşın dediğine göre HDP'li belediyelere ziyaret, terör övme boyutları o yazıda yok. Olmasın da. Buradan bir soruşturma açılması gerektiğini düşünmüyorum. Ama bir algı yönetiminin bu kadar acemice ve kötü yapıldığını... Belediye başkanlığına geldiğinden beri bence İmamoğlu'unn en zayıf noktası Murat Ongun'un yaptığı çalışmalardır.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın kuruluşlarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını içeren haber ve paylaşımlarla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

Cumhuriyet Başsavcılıklarının elektronik posta adresleri ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden ulaşan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Fatih Sultan Mehmet Han Türbesini ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP Belediye Başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına" yönelik ihbarlar kayda alınmıştır.

Akabinde ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince (4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun) İçişleri Bakanlığından soruşturma açılması için izin istenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bahse konu ihbarlarla ilgili olarak yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 150 TÜMÜ
  • MustafA 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel oluyor Yunanın Ermeni'nin tarafından
    Cevapla
  • Ahmet yatağan 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu mağdur olmak ve mağduriyetten dolayı puan toplamak peşinde.Mağdur olmak için kendisini zorluyor.
    Cevapla
  • AkifCem Karahan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her partide bir grup cunuh var sasirmış,ne ahlak ne vicdan,ne adalet,ne ilke,dosta da dusmanada mertlik şiarını kaybetmiş,dava adına davaya zarar veren cahil bezirgan lar artık her yeri kaplamıs,Aklın adalerin hükmü kaybolmus , Iyi dusmaninsa kotü, Kötü bizim taraftansa iyi denilir olmus acınasi hal ilahi hukumle dogrulur ..Dogru soz 9 koyden kovulur yalakalik akrabacilik bizdencilik bastaci olmus..
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Vahşi batıda at hırsızlarını asarlardı, peki biz bunları ne yapalım kırk katır mı kırk satır mı ?
    Cevapla
  • AkifCem Karahan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vahsi Batidamisin ,kovboymusun sen ,Amerika ya git ,Osmsnlida ecnebiye dahi Adaletle hukmedilir ,dostada ceza islemisse cezasi kesilirdi.Fazla kovboy filmi izlemissin
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    At hırsızı Ekrem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR