Başkan Erdoğan'dan Merkel'le önemli görüşme

Son Dakika haberi; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2021 19:01 GÜNCELLEME 06.05.2021 10:14 GÜNCEL
Başkan Erdoğan'dan Merkel'le önemli görüşme
Başkan Erdoğan'dan Merkel'le önemli görüşme

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

İLİŞKİLER SAĞDUYULU VE STRATEJİK BAKIŞLA GELİŞMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın içine girdiği genel seçim sürecinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yeni dönemde de Türkiye-Almanya ilişkilerinin sağduyulu ve stratejik bakışla gelişeceğine inandığını ifade etti.

YUNANİSTAN UYARISI

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinde yakalanan ivmenin kaybolmaması gerektiğini belirten Erdoğan, Yunanistan'ın tahrikkar eylemlerini sürdürdüğünü, Ege'de uluslararası hukuka ve vicdana aykırı olan geri itme hadiselerinin artarak devam ettiğini, tüm bunlara rağmen olumlu gündemin muhafazası için Türkiye'nin itidalli tutumunu koruduğunu dile getirdi.

Libya'dan Türkiye anlaşması açıklaması

LİBYA'DA ALMANYA İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

Erdoğan, NATO'nun imkan ve kabiliyetlerini de kullanmak suretiyle Afganistan'a desteğin en etkin biçimde nasıl sürdürebileceğini ele almak gerektiğini belirterek, Libya'nın istikrarı için Milli Birlik Hükümeti'ni desteklemeye devam edeceklerini, bu kapsamda Almanya ile iş birliği yapmaya da hazır olduklarını söyledi.

BERLİN'DEN AÇIKLAMA

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel ile Erdoğan arasında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, iki liderin de Libya'da Abdulhamid Dibeybe başkanlığındaki hükümete destek ve yardım sağlamanın yanında yıl sonunda yapılması planlanan seçimlerin düzenlenmesine yardımcı olma konusunda hemfikir oldukları belirtildi. Seibert, görüşmede Merkel'in Erdoğan'a "yabancı kuvvetler ve paralı askerlerin yaklaşan geri çekilmesinin önemli bir sinyal göndereceğini" vurguladığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu üyelerinin oylaması sonucunda, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed el-Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların tokat yeme zamanı geldi geçti bile .iki saatlik işleri var.hadsizler
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Vize ab ve suriiyelilire kıbrısta abe artık bir destek kiprisı üye yapmalı tanımalı yada müslüman ülkeler bir bir tanışın islam teşkilatı da tanıyabilir başkan olduğumuzda bastirabiliriz
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dünya düzeninde gücümüzü artırmaya devam. Türkiye istediğini almaya devam ediyor, hem saha da hem masada evelAllah.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar önce kölelikten kurtulsun sonra iş yapsın, şu an onlara iş miş yaptirmazlar hele dışarda hiç, bilmezsiniz tabi.
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    3. Orhan Karaman07. Bilgin var ama ınu işlemlisin. Yoksa tv deki yorumcuların dedikleriyle konjonktürü yaşarsın ama hayat öyle değil ki. Ben haber seyretmem, gazete okumam. Aklımı genç tutmalıyım. Okurum ama izlemem. Çünkü devlet her zaman 18 yaşındadır ve bende ona ayak uydurmak için genç kalmalıyım. Carr, Oral Sander, Baskın Oran, Faruk Sönmezoğlu ve özellikle yabancı makaleleri okumak lazım. Değerlendirme yapılmazsa bilginin dış politikada pek anlamı yok. BU ARADA YORUMUNDA BANA BAYA Bİ GİYDİRMİŞSİN, İTHAMLAR FALAN... canın sağolsun. Hayırlı ramazanlar kardeşim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR