Provokatif hareket sonrası camide yapılan müdahaleye Erdoğan'dan ilk yorum geldi

Gaziantep'te "Furkan Gönüllüsü" olarak adlandırılan gruba yönelik camideki gazlı müdahale ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk değerlendirme geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2021 09:38 GÜNCELLEME 06.05.2021 09:57 GÜNCEL
Provokatif hareket sonrası camide yapılan müdahaleye Erdoğan'dan ilk yorum geldi
Provokatif hareket sonrası camide yapılan müdahaleye Erdoğan'dan ilk yorum geldi

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un çağrısıyla Gaziantep'de korona kısıtlamalarına rağmen 'itikaf'a girmek isteyen bir grubun camiden polisin biber gazlı müdahalesiyle çıkarılması ve o ana ilişkin görüntüler büyük ses getirdi.

Olayın yankıları sürerken Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, konunun AK Parti MYK'da da gündeme geldiğini aktardı. Burada yaptığı değerlendirmede ekiplerin müdahale şeklinin hoş olmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Haberi: Provokasyon affedilmedi! Alparslan Kuytul gözaltına alındı

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım:

"Alpaslan Kuytulculara camide biber gazlı müdahale ile Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın'ın "pamuk" göndermesi AK Parti MYK'da gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camide onlara müdahale şekli yanlıştı. Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış diyor.

Dini meselelerde siyasetin değil, Diyanet'in konuşması gerektiği üzerinde duruluyor. Erdoğan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Diyanet'le bir toplantı yapılması talimatını veriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir çaba içinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kapsamlı bir toplantı yapılarak, bu konular ele alınacak."

NE OLDU?

Eski Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ve beraberindekiler, Gaziantep'te camilerde toplanıp provokatif eylemlerde bulunmuştu. Camide 'itikaf'a girmek isteyen ve korona kısıtlamalarına rağmen direnen grup, polisin gazlı müdahalesi ile çıkarılmıştı.

Gaziantep Emniyet Müdürü emekliliğini istedi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, kolluk kuvvetlerinin gerekeni yaptığını ve Kuytul'un gözaltına alındığını söylemişti. Emniyet Genel Müdürlüğü de olayın provokasyon olduğunu belirtip, biber gazına başvuran personelin açığa alındığını duyurmuştu. Gaziantep İl Emniyet Müdürü ise yaşanan durumdan dolayı emekliliğini istemişti.

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 54 TÜMÜ
  • Ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan müdahale yerinde ve doğru.. O adamlar bsşka türlü camiden çıkmazlardı...mecburen müdahale edildi.. Ben bir vstandaş olarak rahatsız olmadım.... Memurun açığa alınmasına ve müdürün emekli olmasına hiç gerek yoktu..
    Cevapla
  • Ffff 2 yıl önce Şikayet Et
    En çok dernek, sendika, siyasi parti, oda, borsa, birlik vakıf olan ülke Türkiye zannedersem, kime sorsan ben şuyum ben buyum diyor yapılan gayri resmi işlerde bu ve bunlar gibi kuruluş kılıfları altında yapılıyor düzenleme şart
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    her kim olursa olsun alınan önlemlere uymaz<sa Vatan hainidir..
    Cevapla
  • Hakkı şengül. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git ibiş.
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    REİSİM: farkında değilmisiniz ? adam ikide bir din adı altında sizlere ve devlete saldırıyor...bu bizi derinden etkiliyor...sizin musadenize vardır bir bildiği diyecegiz.. fakat din anlatıyorum diye laga luga yapan bu kişi hoşumuza gitmiyor... sanki bu dini anlatmasa din eksik kalacak , sanki muslüman olmayacak...!! hava yapmasın ki neyin ne oldugunu çok iyi biliyor. bu adamdan bu millet hoşlanmıyor.. O KADAR.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirlere uymayan vatan hainidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR