Azınlık cemaat temsilcileri: Muhteşemdi, bizi gözleri ve yüreğiyle kucakladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iftarda biraraya gelen azınlık cemaat temsilcileri duygularını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2021 06:56 GÜNCELLEME 07.05.2021 15:46 GÜNCEL
Azınlık cemaat temsilcileri: Muhteşemdi, bizi gözleri ve yüreğiyle kucakladı!
Azınlık cemaat temsilcileri: Muhteşemdi, bizi gözleri ve yüreğiyle kucakladı!

Türkiye Musevileri Hahambaşı Haleva, “Özel bir talebimiz yoktu. İsteğimiz olsa adresi biliyoruz” dedi. Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Şirinoğlu da “Cumhurbaşkanımız çok yakın aile yakınlarını ağırlamış gibi ağırladı. Bizleri yüreği ve gözleri ile kucakladı” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam iftarda bir araya geldiği azınlık cemaatlerinin temsilcileri Çankaya Köşkü’nde misafiri oldukları daveti değerlendirdi.

Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, “Muhteşem bir iftardı. Daha aile içinde yaptık iftarı. Bütün din adamlarıyla beraber başkanımıza sağlık ve başarı diledik. İnşallah bayramı da huzurlu bir şekilde geçireceğiz. Teşekkürlerimizi ilettik. Özel bir talebimiz yoktu. İsteğimiz olsa adresi biliyoruz. Eskiden belli bir seviyeye kadar ulaşabiliyorduk. Şimdi direkt reise ulaşabiliyoruz. Onunla beraber olduğumuzu söyledik” dedi. Haleva, ABD Başkanı’nın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasıyla ilgili ise “Bizi kalpten üzdü bu talihsiz açıklamalar. Günün birinde her şey açığa çıkar inşallah” değerlendirmesini yaptı.

AİLESİNİ AĞIRLAR GİBİ

Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu da “Cumhurbaşkanımız çok yakın aile yakınlarını ağırlamış gibi ağırladı. Her zamanki gibi sıcakkanlılıkla bizleri yüreği ve gözleri ile kucakladı. Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı olarak ziyadesiyle mutluluk duydum. Ne mutlu bize ki güzel ülkemizde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mutluluk içinde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

SOFRADA SAMİMİ BİR ORTAM VARDI

Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin ise “Çokça samimi bir ortamda geçti iftar. Birebir sohbet etme imkanı bulduk” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından katılanların tek tek görüşlerini ifade ettiğini söyleyen Susin, “Herkes teşekkürlerini bildirdi, iyi dileklerini iletti. Biz de Süryaniler olarak teşekkürlerimizi ilettik. Son 20 yıldaki gelişmeleri özet olarak dile getirdik, yeni okula kavuşmamızı, sayın Cumhurbaşkanımızın kilise temelini onurlandırması...” diye konuştu.

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis de “Çok güzel bir iftardı. Katılım azdı, samimi bir ortam vardı. Herkes iyi dileklerini bildirdi” dedi.

BIDEN’IN SÖZLERİ HAKSIZ VE BİLİNÇSİZCE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Çankaya Köşkü’ndeki “muhabbet sofrası” olarak tarif ettiği iftarda yaptığı konuşmada, farklı inanç gruplarına verdiği önemden söz ettiği ve birlik, beraberlik, kardeşliğin önemine vurgu yaptığı kaydedildi.

Erdoğan, Türkiye’deki kardeşlik tablosunun dünyaya da anlatılması noktasında azınlık cemaati temsilcilerinin desteklerinin ve çalışmalarının büyük önem arz ettiğini belirtti. İftarda, ABD Başkanı Joe Biden’ın “soykırım” iftirasının da gündeme geldiği belirtildi. ABD Başkanı’nın konuşmasını, “haksız ve bilinçsizce” diyerek eleştiren Erdoğan’ın, Biden’a bu konunun siyasetçilerin değil tarihçilerin, hukukçuların işi olduğunu söylediği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca, “Bizde milyonlarca belge var. Biden gibi düşünenler gelsinler baksınlar” dediği aktarıldı.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Bir dost vahhabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Konuşman karakterini yansıtıyor.zavalli sende papaz seversen papaz il yada papazsin bilemem.ama İslam âlimlerine dil uzatma.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamı bildigim halde nasıl iman edemiyor bu adamlar anlamak mümkün degil 12 imamın kitaplarını bediüzzamann mevlana İn Gavs hazretlerinin kitaplarını bi okuyun Allah iman nasip edendir yeterki dogruyu arayın af dileyin O yücedir yanlıştan dönün
    Cevapla
  • bir dost 2 yıl önce Şikayet Et
    O dediklerini onlar çok iyi okuyorlar ve onların sapık olduklarını biliyorlar. Sen de onlarin kitaplarını okursan sapık olduklarını anlarsın bize kuru kuruya sevdirmişler onları, taki tanıyana kadar.
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten biz bir Aileyiz ...disardan bazilarda icerden fitne solmaya caliisyor ..bazen müslümanlikl adi Altinda bazen Milliyetcilik adi altinda ,Bazende Bölücüler adi altinda ...
    Cevapla
  • mario levi 2 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel fotograf kiskananlar catlasin !! Erdogani seviyorum
    Cevapla
  • Battal 2 yıl önce Şikayet Et
    İslami özüne indirememis arkadaşlar diğer dinlere mensup liderlerin davetini beğenmemiş. İslam tarihinde bunun çok örnekleri vardır. Osmanlı hoşgörü ve adaletle 600 sene ayakta kaldı. Bence bilinçsiz müslüman geçinenler yerine diğer dinlerin liderlerinin daveti İslam'ın güzelliğini göstermek açısından daha önemli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR