Yüz yüze sınavlar iptal olacak mı? MEB'den 17 Mayıs ortaokul ve lise sınavları için kritik açıklama!

MEB Bakanı Ziya Selçuk, liselerde ikinci dönem tek sınav ile değerlendirme yapılacağını açıkladı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz tarihinde sona erecek. Öğrenciler tam kapanmanın sona ereceği tarihe kadar uzaktan eğitim almaya evlerinden devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı, online eğitime geçilmesiyle yapılamayan ortaokul ve lise sınavları için 17 Mayıs sonrasını işaret etmişti. Peki sınavlar iptal mi olacak? İşte MEB’den yapılan sınav açıklaması…

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2021 12:54 GÜNCELLEME 11.05.2021 12:54 GÜNCEL
Yüz yüze sınavlar iptal olacak mı? MEB'den 17 Mayıs ortaokul ve lise sınavları için kritik açıklama!
Yüz yüze sınavlar iptal olacak mı? MEB'den 17 Mayıs ortaokul ve lise sınavları için kritik açıklama!

Ortaokul ve lise sınavları için milyonlarca öğrencinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Salgın hastalık nedeniyle bir türlü yapılamayan sınavlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığından duyuru geldi. İkinci dönem MEB tarafından açıklanan takvime göre 2 Temmuz tarihinde sona erecek. Liselerde ve ortaokullarda bu tarihe kadar ölçme ve değerlendirme işlemlerinin bitirilmesi ve notların e-Okula işlenmesi gerekiyor. Bakanlık tarafından 3 Mayıs sonrası yapılması hedeflenen sınavların tam kapanmanın sona ereceği tarih 17 Mayıs sonrasına ertelendi. Peki 2021 lise sınavları iptal mi olacak? İşte yüz yüze yapılacak sınavlarla ilgili yapılan kritik açıklama…

Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayın programında sınavlarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Bir dönemde 3 sınav yapılması gerekirken tek sınav yapıldığına dikkat çeken Selçuk “ Bizim bir not vermemiz gerekiyor. Hiç merak etmesinler. Onların hayrına olmayan hiçbir şey yapmayız. Geleceği de düşünmek zorundayız." dedi.

Kabine toplantısının ardından MEB tarafından yapılan açıklamada 3 Mayıs sonrası yapılması planlanan sınavların ertelenerek 17 Mayıs 2021 sonrasında yapılması kararı alındı. Tam kapanmanın bitmesinin ardından okullarda sınavlar yüz yüze imkanlarla yapılacak.

Ortaokul Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sınavlarının yüzde 30’unu tamamladı. Ortaokul öğrencileri, lise öğrencilerinde olduğu gibi ikinci dönem sınavlarını 17 Mayıs tarihi sonrasında olacak. Milli Eğitim Bakanlığının ilan edeceği takvime göre planlama yapılacak. Sınav tarihleri e-okul üzerinden veli ve öğrencilere bildirilecek. 

MEB 2020-2021 Sınav Takvimi!

LGS Sınav Tarihi Değişecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek Liselere Geçiş Sınavı'na katılacak öğrenciler için Bakan Ziya Selçuk açıklama yaptı. Öğrencilerin yarısına kadar yakınının sınavlarının zamanında yapılmasını istediğini belirten Selçuk "  izim şu anda bunların ertelenmesine dair bir kararımız söz konusu değil. YKS ve LGS belirlenen tarihlerde yapılacak” dedi. 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS sınavı 06 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Mehmet şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten lgs hala ertelenmedi ben buna şaşırıyorum ben kendim ve sınıfım nerdeyse 8. sınıf + 7.sınıf 2. dönem konularını bilmiyoruz nerdeyse hiçbirini benim 7. sınıf ortalamam 80 6. ve 5. de 84 ama 8. sınıf 60 a düştü bilmediğimiz şeylerden sınav olduğum için ben normalde matamatikte iyiydim 85 flndı ama şimdi 49 aldım matamatik den hiçbirşeyi bilmiyoruz çalışmamıza rağmen ztn 2. sınavları geçtim sınıfta kalma yok diyorsunuz ama lgs yi ertelemezlerse 200 ü geçebilirim inşallah. veya önceki yıl puanlarım istediğim okullara yeter.
    Cevapla
  • Rabia 2 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilendirici
    Cevapla
  • uçan pattiss 2 yıl önce Şikayet Et
    sağlık daha önemli yani hem yüz yüze sınav olsak vakalar 5x olcak hani sağlık önemli c:
    Cevapla
  • umut 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdi sınav mı önemli sağlık mı
    Cevapla
  • hollywoodlu jojuk 2 yıl önce Şikayet Et
    sağlık tabiki hem bu adamın deiğine göre geleceği düşünüyomuş ders yapmadan sınav olursak kötü not alırız böylemi düşünüyo geleceği ?
    Cevapla
  • hebele 2 yıl önce Şikayet Et
    sınav
    Cevapla
  • uçan pattiss 2 yıl önce Şikayet Et
    sınav tabiki yav buda soru mu Allah aşkına
    Cevapla
  • burak 2 yıl önce Şikayet Et
    sınav knk :)
    Cevapla
  • Yağmur 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten milli eğitim bakanlığını anlamak çok zor bizim sağlığımız söz konusuyken hala bizleri sınava sokmak istiyorlar.Umutsuz bir genç işte böyle yetişir
    Cevapla
  • uçan pattiss 2 yıl önce Şikayet Et
    bencede yani sağlık önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR