Sarıkamış'tan İsrail'e lanet, Filistin'e destek

Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya alçakça saldırı düzenleyen İsrail'i kınamak için eylem düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2021 18:57 GÜNCELLEME 11.05.2021 18:57 GÜNCEL
Sarıkamış'tan İsrail'e lanet, Filistin'e destek
Sarıkamış'tan İsrail'e lanet, Filistin'e destek

Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Filistin'e destek, İsrail'i kınama eylemi yapıldı. 

Eylem esnasında Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için dualar edildi; İsrail'e lanet okundu.

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Bozkurt, aşağıdaki basın açıklamasını okudu. 
Basın açıklaması sonrasında ise araçlarla şehirde konvoy yapıldı. 

Sarıkamış halkının, özellikle eğitim camiasının hem araç konvoyuna hem de eyleme yoğun bir şekilde destek verdiği görüldü. Eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Kudüs, tüm Müslümanların harim-i ismeti, göz bebeğidir. Kudüs ilk kıblemiz , Mi’râc’ın kapısı, Enbiya’nın ocağıdır. Mescid-i Aksa bizlere Mirac’ın hatırası. Secdenin de belgesidir.

Kudüs, Hz. Ömer’in, Selahaddin’in ve Yavuz’un bize emanetidir.   

Kudüs, onurumuzdur, kırmızı çizgimizdir. Kudüs, Müslümanlarındır.

Rabbimizin bizzat etrafını ayetle mübarek kıldığı Kudüs bu mübarek günlerde dünyanın gözü önünde Siyonist İsrail’in saldırılarına ve işgal girişimine maruz kalmaktadır.

Neredeyse her Ramazan ayında ve bayramın arefesinde Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı şiddet ve baskı, İsrail’in sistematik olarak sürdürdüğü işgal ve soykırım suçları, asla kabul edilemez.

Mesele Müslümanlar olunca Batı yine ikiyüzlülüğünü göstermiş ve birkaç ülkenin cılız sesi dışında hiçbir ses yükselmemiştir. İnsan hakları diye avazı çıktığı kadar bağıran Batı yine mesele Müslümanlar olunca kör, sağır ve dilsiz olmuş dün gece 9’u çocuk 26 Filistinli kardeşimizi şehit eden bebek katili İsrail’e karşı yine sesini çıkarmamıştır.

Şurası bilinmelidir ki her gün onlarca şehit veren, bağrında milyonlarca mazlum barındıran Kudüs, Filistin'in başkentidir. Kudüs’ün merkezindeki Mescid-i Aksâ, bizim kalbimizdir, haremimizdir, onurumuzdur...

Bize düşen Hz.İbrahim’in ateşine ağzıyla su taşıyan karınca misali safımızı belli ederek dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaktır.

Bize düşen nemelazımcılıktan uzak durarak, bu iş sloganlarla olmaz demeyerek, susmadan hatta daha çok bağırarak kamuoyunu bilgilendirmek, malımızla ve dualarımızla Filistinli kardeşlerimize omuz vermektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR