HES uygulaması üzerinden 'aşı kimliği' alınabilecek

Covid-19 aşısının iki dozunu olanlar Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden "Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği" oluşturabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2021 22:52 GÜNCELLEME 11.05.2021 22:53 GÜNCEL
HES uygulaması üzerinden 'aşı kimliği' alınabilecek
HES uygulaması üzerinden 'aşı kimliği' alınabilecek

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olanlara yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Bu kapsamda, iki doz aşı olan vatandaşlar, bakanlığın HES uygulamasına girerek aşı kimlik kartı düzenleyebilecek.

Aşı kimliğinin üzerinde, kişinin adı-soyadı, doğum tarihi, T.C kimlik numarası ve isteğe bağlı olarak pasaport numarası yer alıyor.

Ayrıca, kimlik kartında kişinin olduğu aşının adı ve yapıldığı tarih ile Kültür ve Turizm Bakanlığının "Güvenli Turizm" logosu bulunuyor.

Kart üzerinde bulunan karekod okutulduğunda sistem e-Nabız'a yönlendiriyor ve ekranda kişinin İngilizce-Türkçe bilgileri yer alıyor.

YORUMLAR 4
  • vtd3434 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdi hayvanlara dediğimizi birbirimize mi diyecegiz aşınız var mı? :)) çocugunuz da aşı var mı yoksa parkta oynayamaz okula gidemez yetikin ise işe gidemez sokaga çıkamaz hey yavrum hey
    Cevapla
  • bakın işinize 2 yıl önce Şikayet Et
    tamda bu yüzden bu aşıyı olmayacağım
    Cevapla
  • Hayat Bilgisi 2 yıl önce Şikayet Et
    ya hu yeter artık bu saçmalıklar nedir bu böyle
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılarda bu hastalığın hafif versiyonunu verip, vücudun hastalığı tanıyıp karşı koyması sağlanıyor. Zaten korona geçirmiş kişilere aşı yapmak ne kadar mantıklı?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR