Son dakika: Başkan Erdoğan'dan tarihi İsrail mesajı! 'Biz hazırız' deyip ekledi: Derhal...

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferans yöntemiyle yaptığı açıklamayla İsrail'in saldırılarına ilişkin çok sert ve net ifadeler kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 15:43 GÜNCELLEME 14.05.2021 15:43 GÜNCEL
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan tarihi İsrail mesajı! 'Biz hazırız' deyip ekledi: Derhal...
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan tarihi İsrail mesajı! 'Biz hazırız' deyip ekledi: Derhal...

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sert tepki göstererek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran Erdoğan, "Bu terör devleti artık tüm sınırları aşmıştır... İİT de somut ve etkin bir tutum almazsa kendi varlığını inkar etmiş olacaktır... Türkiye olarak BM'de bu doğrultuda başlatılacak her girişime destek vermeye ve fedakarlık yapmaya hazırız. Ne yapılacaksa derhal yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Türkiye kadim tarih, medeniyet ve kültür bağları sebebiyle geniş bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyan büyük bir ülkedir. Ülkemizin merkezinde yer aldığı bu geniş coğrafyada yaşanan olumlu veya olumsuz her hadise bizi doğrudan ilgilendiriyor.

'HEM ÜZÜNTÜLÜ HEM ÖFKELİYİZ'

Filistin topraklarında ve Kudüs'te yıllardır devam eden, Ramazan ayının son günlerinde yoğunlaşan saldırılar nedeniyle bayrama buruk girdik. Dertliyiz, derdimiz var. Gücü sabilere, biçare kadınlara, mazlumlara yeten terör devleti İsrail'in zalimlikleri karşısında hem üzüntülü, hem öfkeliyiz. Türkiye'nin tavrı tamamen ilkeseldi. 

'İSRAİL ZULMÜNE EYVALLAH ETMEYECEĞİZ'

Bugün tüm dünya görmezden gelse de İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz. Gerek liderler seviyesinde gerekse uluslararası kuruluşlar nezdinde temaslar yürüttük. 19 ülke başkanıyla görüşme gerçekleştirdim. Bir diplomasi yürüttük. Muhataplarımızın da benzer hissiyatlar paylaştıklarını gördük. Uluslararası toplumun bu konudaki duyarsızlığından üzüntü duyuyoruz.

'BU TERÖR DEVLETİ ARTIK TÜM SINIRLARI AŞMIŞTIR'

Siyasi, ideolojik hesaplarla İsrail'in döktüğü kanlara sessiz kalarak ya da arka çıkarak ortak olanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Eğer İsrail'in Filistin'de ve Kudüs'te sergilediği saldırganlığı durdurmazsak, herkes kendisini bu vahşi zihniyetin karşısında bulacaktır. Bu terör devleti artık tüm sınırları aşmıştır. 3 dinin mukaddeslerine ev sahipliği yapmasının ötesinde Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır. Kudüs tüm dünyadır. İsrail'in Filistin şehirlerinde sergilediği saldırılara karşı çıkmak insanlığın namus borcudur.

'İİT SOMUT VE ETKİN BİR TUTUM ALMAZSA KENDİ VARLIĞINI İNKAR ETMİŞ OLACAK'

Hangi inançtan, hangi kökenden olursa olsun herkesi, her devleti, her kurumu bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz. BMGK'nin süratle Kudüs'te barışı ve huzuru sağlayacak adımları atması şarttır. İİT de somut ve etkin bir tutum almazsa kendi varlığını inkar etmiş olacaktır.

'TÜRKİYE OLARAK HAZIRIZ, NE YAPILACAKSA DERHAL YAPILMALIDIR'

Türkiye olarak BM'de bu doğrultuda başlatılacak her girişime destek vermeye ve fedakarlık yapmaya hazırız. Ne yapılacaksa derhal yapılmalıdır.

YORUMLAR 422 TÜMÜ
  • Doğukan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte örneği var , Filistin Devlet Başkanının davetiyle TÜRK ORDUSU koruma amaçlı yer alabilir Mescid- Aksada ve çevresinde güvenliği sağlayabilir ... Akdi taktirde İsrail zulüm etmeye devam eder. Bir an önce TBMM ‘den yasa tasarısı çıkarılmalıdır ... MEHMETÇİK zulme dur demesini bilir, görev verin yeter ... Gönüllü bir sürü insan da mevcut ayrıca onlar da destek olarak gidebilir.
    Cevapla
  • Mustafa altun 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk kıblemiz "MESCİDİ AKSA"da bir millet vatanından koparılıyor, İlk Vatanımız "Doğu TÜRKİSTAN" da ise hem vatanımıza namusumuza kastediliyor hemde bir millet yok ediliyor UYAN Ey Milletim.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce kürecik bi kapatılsın..
    Cevapla
  • Bordo bereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Vur de vuralım...
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    vur
    Cevapla
  • şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde vatandaşlar olarak her şeye hazırız bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR