Filistin'de hayatını kaybedenler için cenaze namazı kılındı

İzmir'in Bornova ilçesinde, İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'ye saldırıları sonucunda hayatlarını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 17:30 GÜNCELLEME 14.05.2021 17:30 GÜNCEL
Filistin'de hayatını kaybedenler için cenaze namazı kılındı
Filistin'de hayatını kaybedenler için cenaze namazı kılındı

Bornova Bilal Saygılı Camii'nde cuma namazının ardından avluya toplanan vatandaşlar, İsrail'in saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinliler için saf tuttu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Ali Mamak, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, Alperen Ocakları İzmir İl Başkanı Eyüp Kuzucu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Namazın ardından açıklamalarda bulunan İHH yetkilisi Halit Çelik, İsrail'in saldırıları sebebiyle sözün bittiğini belirtti. Hem İsrail'in hem de batı dünyasının maskesini indireceklerini belirten Çelik, "1948'de kuruldukları günden bu yana yaptıkları alçaklıkları konuşuyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık harekete geçme, kötülüğü elimizle düzeltme zamanıdır. Jandarma olarak onları kullananları da biliyoruz.

Onların da maskesini indireceğiz. 1994'te Ruanda'da bir milyon insan öldürmediler mi? Hak, hukuk ve insan haklarından bahseden ABD ile Avrupa ülkeleri kendi temsilcilerini alıp kayboldular. Biz bunların da hesabını soracağız" dedi. Konuşmanın ardından vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla araç konvoyu düzenledi.
 

YORUMLAR 1
  • n.erdogan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu an gücümüz neye yetiyorsa onu yapaqlım . yahudi mallarını kullanmayalım ben kullanmıyorum herkes kendi nefsinden sorumludur yarın mevlamın huzurunda falan filan niye yapmadı falana uydum mazeretleri olmaz yahudi mallarını almazsak yahudiler bizim pazarımızdan çekilir ve zayıflar onların malına vereceğimiz parayı filistin e yardım edelim kızılay ın sitesinde yardım sayfası var damlaya damlaya göl olur yahudiler dünya malına tapar hayber nasıl fethedildi bir okuyun mevlam filistin halkının yardımcısı olsun gaflet içindeki müslümanlar uyansın biz uyanmazsak elin gavuru uytmasını bilir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR