Pençe-Şimşek harekatı bölgesinde bir asker şehit oldu

Pençe Yıldırım Harekatı’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar’ın (27) şehadet haberi Isparta'daki ailesine verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.05.2021 23:20 GÜNCELLEME 15.05.2021 02:30 GÜNCEL
Pençe-Şimşek harekatı bölgesinde bir asker şehit oldu
Pençe-Şimşek harekatı bölgesinde bir asker şehit oldu

Kuzey Irak’ta Pençe Yıldırım Harekatı’nda operasyon esnasında teröristlerle girilen çatışmada İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar şehit düştü.

Şehit Özdamar’ın acı haberi Gelendost ilçesine bağlı Çaltı köyündeki ailesine Vali Ömer Seymenoğlu tarafından verildi. Vali Seymenoğlu, Gelendost Kaymakamı Onur Alimoğlu, Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin ve askeri yetkililerle birlikte şehidin annesi Keziban ve babası Sadettin Özdamar’a taziye dileklerini iletti.

Şehidin evinin bulunduğu sokağa ve evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Yasin Özdamar’ın bekar ve bir kardeşinin olduğu öğrenildi.

YASİN ÖZDAMAR'I ŞEHİT EDENLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Metina'da kahraman silah arkadaşımız İs. Uzm. Onb. Yasin Özdamar'ı şehit eden 2 terörist, bölgeden kaçamadan Hava Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi." denildi.

YASİN ÖZDAMAR'IN CENAZESİ TÖRENLE MEMLEKETİ ISPARTA'YA UĞURLANDI

Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar'ın naaşı, Şırnak'ta düzenlenen törenin ardından memleketi Isparta'ya gönderildi.

Şehit Özdamar için Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehit Özdamar'ın tabutu, helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında ambulansa taşındı.

Daha sonra şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na, buradan da Isparta'ya gönderildi.

Törene, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde arama/tarama faaliyeti icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar için başsağlığı diledi.

Bakan Akar, şehit Özdamar için yayımladığı taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Kahraman silah arkadaşımız, 14 Mayıs 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise "Pençe-Şimşek Harekatı bölgesinde 14 Mayıs 2021 tarihinde arama/tarama faaliyeti icra eden bir unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de yayımladığı mesajla Özdamar'ın şehit olmasından dolayı kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Onbaşı Yasin Özdamar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Oktay, Twitter'dan paylaştığı mesajında, "Teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman askerimiz Yasin Özdamar'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Bazıları terör örgütleri arasında tercih yapadursunlar, Türkiye ayrım yapmaksızın teröristlere dünyayı dar etmeye devam edecektir. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • mehmet GÜNDOĞDU 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah! Kudüs şehitlerinin kanı yerde mi kalacak?
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    mekanı makamı cennet olsun
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Şahadetini Kabul Etsin Cennetiyle Şereflendirsin
    Cevapla
  • Kültigin2023c 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 ekibi ve okuyucuları Hiç merak etmeyin.Bizimde hedefimiz Terör örgütü;pkk,ypg en önemlisi kurucusu.950 yıldır Savaş halindeyiz.Lütfen kimse yabancı ürünler almasın.Mümkün olduğunca yerli ürünleri seçelim.Apple,Facebook,HP,MSI,Whatsapp,tiktok,peugeot,wolksvagen kullanma-maya özen gösterelim.UNUTMAYALIM teröre ekonomik baskı uygulayarak daha da çabuk bitireceğiz
    Cevapla
  • Alamancı 2 yıl önce Şikayet Et
    yine aklını yitiren birisi daha o Vw dediğin yerde kaç gurbetçi çalışıyor ekmek kazanıyor haberin var mı
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR